En liten tripp

till Kumla står på "att-göra-listan". Lämna tillbaka en bok som jag lånat på biblioteket där, för en rapport som blev klar för 3 veckor sen..
Sedan har jag fått nys om en lagerutförsäljning, när man ändå är i byn kan man ju titta in.

Trevlig helg! <3mme


Min torsdag

Började med Actimel i Söndags. En kurskamrat tipsade om den, ska hjälpa oroliga magar, hade funkat bra för denne. Hur vi kom in på det? Vi läser om kriser och olika typer av stressorer. Nästan så kursen skrattar studenterna i ansiktet, lite komiskt.
Idag åt jag en relativt stor frukost för att vara en vardag iaf. Martin frågade om jag ville ha kokt ägg, det kan han iaf med sitt knä haha (han sa igår att det inte går att plocka med disken i och ur maskinen..risk för sträckning i låret där de tagit en sena ifrån, suck! Hehe). Ja tack, sa jag såklart!

Var förbi Apoteket i Tybble. Köpte lite vitaminer, har ingen lust att uppleva förra årets alla hemska förkylningar. De tog nästan knäcken på mig! Blev glad när kvinnan på andra sidan disken frågade om jag var student. De har tydligen 5% rabbat om har med Mecenatkortet. Tyvärr hade jag inte det. Men hon gjorde som jag gör, tror på folk. Så jag fick rabbaten ändå och sa att jag tar med kortet nästa gång, tror hon kände igen mig. Går alltid dit, inte så långa köer. Älskar bra service och ett leende!

Nu efter lite läsande ska vi parkera i soffan och kolla, som vi brukar säga, "se något avsnitt". För er som inte är jag och min fästman Martin så betyder det att vi ska kolla på någon serie. Just nu ser vi säsong 2 av Homeland och säsong 2 av The Killing. Våran grej, min kärlek och jag.
<3mme

ps.Idag är min brorsdotter/fadderbarn Ruth 1,5 år. Det bara swischar iväg. Snart kan Harry gå. Och ännu snarare blir jag 25. Skrämmande fort haha!

Stressmagen, hej på dig du gamle...inte vän!

Såja, där kom magkatarren..

I vardagsrummet ligger Martin på golvet med foten i högläge, grabbarna är här, de hade med chips och julmust till honom och nu hör man ljudet får denna däringa fotbollen. Själv försöker jag lugna magen med allt möjligt varmt, men tror nog ett avsnitt Hart of Dixie ska få tankarna på annat och magen att lugna sig.

Scouterna var så duktiga när de övade inför avslutningen nästa vecka. Blev så inspirerad av musiken att när jag kom hem tog jag fram adväntsljusstaken och gjorde iordning den, kanske ändrar om den om ett tag.

Längtar till julen, i år är hela familjen "Johansson" samlade, underbart! (Och jag slipper jobba i julstressen! Bara bonus!)

Snart är det en ny dag, lugnare dag med grupparbete, skönt.

<3mme

Det maler mer än en kvarn

Mycket tankar som gnager och jag har försökt komma igång med att läsa lite kurslitteratur. Men det går inte att fokusera. Martin ligger på operationsbordet, eller nu borde han ligga på uppvak. Han har varit sövd och jag väntar bara på att få höra hans röst så allt har gått bra. Alltid en risk att bli sövd. Han har "fått ett nytt' korsband i sitt högra knä. De tar en sena från baksida lår. Den växer tydligen ut igen, senan alltså.
Sedan så tänker jag extra mycket så här års på dem som inte längre är i jordelivet. Idag är det 11 år sedan morfar checkade ut. Varje år som går, alltid lika jobbigt just denna dag. Jag saknar honom så mycket!
Ja jag är känslig när det kommer till människor som står mig nära. Och det får folk tycka vad de vill om. Jag tillåter mig iaf att känna och det är det inte alla som vågar.
Sov dåligt och inte många timmar i natt. Så nu ska jag äta lunch och "sova middag" och hoppas Martin ringer och säger att jag kan komma och hämta hem honom.
Snön vräker ned. Hoppas det blir en vit jul.
Jag tar tag i böckerna när jag sovit, kroppen kanske är piggare på det då? Hoppas kan man alltid.
I kväll ska jag åka hem till Askersund. Ja, det kommer alltid vara hemma. Inte för att Örebro inte är hemma, det är det. Men jag åker aldrig bort när jag åker till Askersund, jag åker alltid hem.
Det är dags för scouting, idag är det övning inför nästa veckas lucia/julavslutning. Det gör mig varm i själen att få vara del av denna scoutgrupp.
Behövde skriva av mig lite. För en stund känns det lite lättare i hjärtat.
<3mme

Bright little rosehow sweet and warm you make my heart.
<3mme

Portkod 1321

Såg serien igår på svtplay. 10 avsnitt som är mellan 10-15 minuter korta. Gillar serien skarpt. Jo visst är det en tonårsserie, men så längesen är det ju inte jag var där (fast jo kanske ändå). Man den var så där ruskigt bra som en tonårsserie ska vara! Ledmotivet är vackert, lyssna!

http://open.spotify.com/track/2rjpiDc8vO0y2advYpQIUB

https://www.youtube.com/watch?v=QpRecU7_JMA&feature=youtube_gdata_player

Se det, http://www.svtplay.se/portkod-1321

<3mme


Vilket kalas!

Igår var dagen då vi firade min pappas ankommande 60-årsdag. Och vilket firande det blev! God mat och gott fika. Massor med familj, släkt och vänner till lilla pappa kom för att gratulera. Vi syskon med respektive och deras barn sjöng för pappa. Jag börja storböla redan innan första versen var klar, haha jag är verkligen dotter till pappsen! Han blev väldigt glad och rörd. Min faster Gunnel höll ett så fantastiskt tal till hennes bror (min pappa). Hon hade med några gamla kort sedan dem var små, så kul att se. Hon sa även en sak i talet som jag verkligen kunde skriva under på! "En lillasyster är en brors största fanclub". Jag beundrar min fasters talang att hålla tal, hon är så duktig på det! Jag blev överöst av beröm för den tårta jag bakat till pappas kalas. Det blev så mycket att jag blev generad (och det blir jag faktiskt inte vanligtvis). Så tack snälla ni som sagt så fina saker om min lilla tårta.
Jag kom hem igår och kände mig varm i hjärtat. Jag har en kärleksfull familj som jag älskar och blir älskad av. Denna dagen håller jag av. När hela min familj är samlad. Mamma Christina och Pappa Erling. Michael och Petra med Ville, Svante och Harry. Marcus och Rebecka med Ruth. Mathias och Johanna. Jag och Martin. Faster Gunnel och Trygve med kusin Kajsa. Morbror Göran och Anita. Jag tror Farmor Rut och Farfar Jan, Mormor Eva och Morfar Sture var med oss igår. Jag älskar er min fina familj, det finns inga som ni! <3mme

Min allra första "riktiga" tårta som jag har gjort helt själv!

Snurrvirrvarr

Jag letar efter motivation! Det är så mycket att läsa att jag inte vet var jag ska börja, blir helt låst. Hoppas jag hittar nyckeln så jag kan bli upplåst. Det är ju intressant, handlar inte om det. Det är så MYCKET bara. Och första tentan någonsin, stressad redan från dag 1. Försöker ta några djupa andetag och tänka att det kommer gå bra, hoppas det sätter sig i huvudet på mig som en övertygelse.

Ikväll är det scouting, skönt att få tänka på lite annat en stund. Efter det blir det en liten kvällsdejt med A och S, T vet jag inte om hon kan?

Skön kväll iaf. Nu är det dags att dyka ner i böckerna igen, lära sig simma bland alla teorier, stadier och tyckare vore ju fint!

<3mme

StinaBritta bakar

Jag är lite rolig ibland, eller ja, lustig. Har en vän som skriver en privat blogg där endast inbjudna får läsa. Så blev jag inbjuden och då ska man bekräfta. Då var jag tvungen att ha ett konto. Tillslut när jag blivit gråhåring (nej inte rent bokstavligt) av alla mina försök av att skapa ett konto utan att skapa en blogg också, satt jag där med en ny blogg. Vad gör man inte för att hänga med i sina vänners vardag? Haha! Min tanke när jag var tvungen att ha en till blogg (annat bloggnätverk) så tänkte jag "Om jag ska skapa en blogg så måste jag ju ändå kunna använda den om jag vill". Så det blev en blogg där jag kommer lägga upp om en av mina intressen, bakning. Så håll till godo och ta den med en nypa salt, eller man kanske ska säga "Ta det med 1dl socker", tihi!
 
Klicka på bilden nedan så kommer du till min splittans nya blogg med inriktning på endast bakning! (Får se hur aktiv jag kommer att vara där..just nu är jag helt insnöad på bakning trots avsaknaden av snö utanför fönstret)
 
 
<3mme

Projekt tårta!

Jag kan inte beskriva hur mycket mina tankar började rulla i 200km/h när jag blev tillfrågad att göra en tårta till min pappas 60-årskalas. Jag har 1000 idéer och vill göra allt på en gång. Going crazy bananas! Men så kom jag på att det inte är långt till min 25-årsdag, där finns utrymmet för happycrazycake! Så jag har tagiy många djupa andetag och sagt till mig själv att inte gå "för långt" i tårttankarna. Det kommer fler tårtbakartillfällen. Jag har nu äntligen bestämt hur tårtan ska vara. Chokladtårtbotten med ett mellanlager av Rollofluff (tack J på jsbk.blogg.se för tecept på fluffet). Det andra mellanlagret ska vara med hallon, troligtvis blir det hallongrädde. Först tänkte jag "jungfrubröst"fluff men det blir nog för sött och inte så mycket hallonsmak just. Tårtan ska täckas av chokladmarängkräm och dekoreras med handgjorda sugerpaste blommor,  troligtvis i rött. Vad tror ni om det? 
<3mme

Elisabet - Gud är fullkomlig

Jag fick nyss ett sms av min kära mor. "Grattis Elisabet". Jag kom då på att jag har namnsdag! Och blev självklart väldigt glad! Elisabet är ju mitt tredjenamn. Och så började jag tänka på att jag borde säga grattis till andra jag känner som också heter Elisabet. Så GRATTIS till er! Så kom tårarna. De jag helst av allt skulle vilja ringa och säga "Grattis på namsdagen!" till inte längre går att ringa. Så jag sitter här och smakar på saltet och skänker några tankar till dem och minns tillbaka på saker de har hjälpt mig att lära mig och lagt grunden för. Som att sticka, virka, baka och se till att det alltid finns gott om mat, så ingen går hem hungrig, snarare rullar fram (det har jag fått endel från mamma med såklart haha!).
Grattis på namnsdagen farmor och mormor, jag saknar er! <3mme

14 november som jag väntat!

Jag gillade den sista filmen, den var SÅ bra!
<3mme

15 november

Efter en 3h lång föreläsning fortsatte jag läsa hemma. Fick ett ledsamt besked, men jag hoppas och tror på att det kommer gå bra, tänker på er hela familj!
Min dag avslutades ändå bra med Partylite hos familjen Dahlberg med mycket gott kvällsfika. Kvällen avslutades med ett avsnitt av Homeland i soffan med Martin. <3mme

Beteende- och samhällsvetenskapligaperspektiv

I måndags började jag min andra kurs. 15hp är den på (lika mycket som den första som avslutades i fredags).
Det är intressant det vi läser om nu. Det är mycket läsning jag och mina kurskamrater har framför oss. Förhoppningsvis lär vi oss mycket också.
Så idag läser jag x-antal sidor (5st kapitel har vi genomgång på denna vecka) i boken "Utvecklingspsykologiska teorier" Espen Jerlang (red.)
<3mme
 

Suger paste Flowerpower

I måndagskväll testade jag mina nya dekoreringsredskap. Ska göra en tårta till min pappas 60-årskalas. Har nog aldrig gjort en riktig tårta. Bara marängtårta. Nu ska jag slå på stort och göra en riktig, som man kan dekorera! Jag älskar ju att baka och pyssla och fixa. Det är verkligen en hobby. Måla tavlor, göra bemärkelsekort, smink och hudvård, nagellack och bakning. Jag är en kreativ själ! Jag är så glad att jag nu har tid för allt detta. Det var lite på sparlåga när jag jobbade 100% på SJ. Jag tappade motivationen och glöden. Men nu är den tillbaka och mitt kreativa jag får äntligen sitt utlopp igen!
Rosen är handgjord och blommorna med fyra respektive fem blad. De andra två har jag använt stans till, men lagt min personliga touch på iaf.
Nöjd för att vara första gången. Nästa vecka är det på "riktigt".

Min helg i Göteborg

Jag kom fram vid 16, då köpte jag "spårvagnskort", ringde Robert för instruktioner att åka till honom och hans fru. Åkte rätt och hittade deras nyköpta lägenhet. Den var superfin! Fick träffa Frans och Nils, det var längesen. Ni förstår Nils är min pojkvän haha! Tror dock att han börjar glömma mig. Antar att han inte tyckte om att jag gick och förlovade mig, tsss haha! De är så fina! Fick hänga en stund med Mira och hennes man. Fick te och praliner, man tackar! Sedan var det dags att bege sig till andra sidan stan, Mölndal. Maten stod på bordet när jag kom hem till Karolina. Taco åt vi och efteråt slappa vi i soffan, snackade, kollade på tv och åt lite "dippsaker".Detta var alltså i fredags(9/11).
 
På lördagen åt vi långfrukost och gjorde oss iordning för en dag på stan. Åkte och handlade mat för våran 3-rätters middag (tapas, fläskfilé och potatisgratäng, gino). Sedan spårvagnen till G centrum. Där strosade vi runt. Lunchade på Condeco, så fint och gott (men rätt dyrt, men det var det värt ett sånt här tillfälle). Sedan rullade vi fram mellan butikerna. Jag hittade redskap till dekorering av sötsaker. Vi åkte hem till Karolina och förberedde maten medan vi väntade på att bastun skulle bli varm. Sedan var det svetthäng i bastun, härligt! Dusch på det och sedan mat. Häng i soffan med tvtittande på Så mycket bättre. Lite galenpanna och sedan sex and the city film 1.
 
I söndags tog vi sovmorgon och åt en lång frukost. Sedan var det dags för mig att packa och ta tåget hem igen.
 
Skratten avlöste varann hela helgen, så himla skönt att skratta så man får ont i magen. Även några tårar.blev det också. Det är riktiga vänner, som man både skrattar och gråter med!
 
Nedan ett urval av bilder från min härliga helg tillsammans med Sofia, Annie, Karolina och Tina!
<3mme

Miss my love

Sometimes you just want to be in the arms of your love..tonight is one off those nights.
<3mme

Dress for success!

Hittade en klänning som jag passade på att beställa då man får 25% i rabatt på valfri vara på hm.com. Om den nu passar ska den användas på dop och 60-årskalas den 24 november. Så kommer jag även använda den på fler festligheter under vintern såklart!!                                                                  
 
 
<3mme

I like what I hear! Like candy to my ear!

Me and Ancy making up awesomness plans for our big five o. It's going to be great, unforgetable! <3mme

Can't wait!!

 
Bilden är tagen 11 juni 2010 hemma hos Karolina i Mölndal. Nästa helg tar vi en favoriter i repris, ganska exakt 2 år och 5 månader senare. Inte en dag för tidigt med andra ord!
 
Ni ser ju hur kul vi kommer ha det! Älskar mina äldelstenar!
<3mme

RSS 2.0