Uttråkad

Sitter på en föreläsning och håller på att krevera.
Forskningsmetodik = inte min kopp te.
<3mme

82,5

Det är bara jag som kan förändra det. På fredag börjar förändringen. <3mme

Nytillskott!

I eftermiddag har vi varit iväg och köpt en ny kamera som vi fått pengar till i julklapp bland annat. Det blev Panasonic Lumix DMC TZ30. Hoppas verkligen den håller vad den lovar nu, den sitter i laddaren så vi ska testa den fullt ut senare. <3mme

Söndagar

Är bra dagar. Så skönt att slippa den klassiska "söndagsångesten", ni vet när hela kroppen skriker "neeeeeeeej inte måndag igen!?!?!?".
Jag mår fantastiskt bra av att få gå till skolan. Att veta att jag kan få den sömn jag behöver. Jag får lära mig någonting nytt varje gång och jag har så roligt med mina klasskompisar. De är härliga filurer!

Tacksam är ordet!

Jag har jobbat idag, suttit reserv. Fått plugga lite och tuggat mycket med fina kollegor. Riktigt soft dag, lättförtjänta pengar är ju fantastiskt!

Gott folk, sov gott och det är snart hela igen. (Jag kommer jobba då med,men det går så mycket enklare när man vet att det är så minimala perioder.)

<3mme

Händer just nu

Precis kommit hem från min omtenta. Gick så mycket bättre än sist men det kommer vara på målsnöret, bara hoppas jag kommer på rätt sida av snöret.

Ska upp på stan och äta lunch med några klasskompisar alldeles strax, fira att vi tog oss igenom omtentan och leva på hoppet.

Just det, om det går som det ska kommer vi byta lägenhet. Vi har äntligen hittat någon som vill ha våran och vi kan tänkas ta deras. Ska träffas i veckan och skriva papper så ingen drar sig ur. Uppdaterar vid senare tillfälle. För att dämpa er nyfikenhet kan jag säga att det är en 2rok på 59kvm, på väster (väster är inte bara Vasastan..) Stjärnhusen närmare bestämt.

Ikväll ska vi bjuda vänner på mat.

Detta är min lördag, vad gör ni denna lördag?
<3mme

8-19, mastigt pluggpass

Här sitter jag proppmätt efter kvällsmaten, "varmamackor" med svampstuvning. Ska snart krypa till kojs, hoppas då på att allt jag försökt stoppa in lägger sig till rätta och inte trillar ut.. Trevlig helg <3mme

terapi

ni förstår det är på detta vis, bakning och målning ger mig ro i själen. med målning menar jag allt från naglar till tavlor. med bakning menar jag att det ska va sött och gött.
 
kvällens mästerverk är målat i färgen dollar green, lacket är från h&m våren 2010. detaljen är målat i färgen golden glitter från pieces, lacket är en present från min brorson V januari 2012.
 
god natt. <3mme

On the way

 
Hoppas den sitter bra nu. För det är helt omöjligt att hitta bikinisar i butikerna nu som har någon annan färg än svart.
<3mme

Happy colors!

Har hittat en klänning som är ett alternativ att ha på sig på bröllopsfest...sneakpeak på mönstret kan jag ge er, men vilken klänning det är får ni lista ut eller förbli nyfikna haha!
 
<3mme

9h plugg

Är på bibblan på Uni. Pluggat som en tok idag. Gått bra fram till 18, sen skulle min pluggkompis iväg på annat. Då gick luften ur mig, som det heter. 30 min kvar tills Martin hämtar upp mig, idag slipper jag cykla --> LYX! Hoppas något har fastnat i långtidsminnet och inte skvalpar runt i någon timme i korttidsminnet. Ja det är sånt jag försöker få in. Om minne, hälsa och olika utvecklingspsykologiska teorier, ni vet Freud, Maslow, Bowlby, Skinner och alla andra som tycker sig veta hur människan fungerar. Jag hoppas ni har det roligare än mig. Jag kämpar vidare!
<3mme

i <3 cupcakes

<3mme

Frosting

Det var lite kyligt att hojja hem från uni ikväll. Det är januari så det är inget konstigt med kyla. <3mme

Om 43 dagar sitter vi på planet

<3mme

Ögongodis!

Rena rama konstverket! Som utsmyckning eller varför inte blivande skrivbordsstol, gärna för mig!
                                                 Ja tack, tar ett par sånna till köket!
                                              Som sagt, denna modell vill jag ha till köket..kan ju ha lite olika färger, tankarna snurrar och far..
Avslutningsvis så kan jag ta ett rustikt enkelt bord av trä!
 
Klicka på bilderna så kommer ni till hemsidorna jag lånat korten ifrån!
 
Sweet dreaming, I am! <3mme
 
 
 

inspirerande

<3mme

en liten bekännelse

Tentan jag skrev innan jul visste jag redan när jag lämnade in den att jag skulle få göra omtenta. Inte för att jag inte kunde någonting alls utan för att vissa frågor var det helt blankt. När jag fick tillbaka tentan så hade jag fått ett halvt poäng avdrag på två olika frågor på dem jag kunde svara på. Det är ju ingenting. Mitt problem låg i dem frågorna som var helt blankt såklart. Det tråkiga var att jag kände att jag kunde så mycket mer än det som efterfrågades på tentan. Men det spelar ingen roll, för de vill ha svar på de frågor de ställt. Jag är glad för att de frågor jag svarade på svarade jag på rätt sätt på. Lagom mycket och inte krånglande jag till det. Det tar jag med mig inför lördagens omtenta. Jag tar också med mig att jag ska göra mitt bästa. Vill verkligen klara den men jag har inte mycket tid denna gång att plugga. Så många timmar jag satt sist så borde en hel del finnas kvar i hjärnkontoret. Om man ser det från den ljusa sidan så tror jag att jag får en djupare kunskap som jag kommer minnas bättre än dem som bara läst det en gång.. haha! Försöker tänka positivt för att boosta mig själv, men jag kommer inte ifrån att jag är sjukt stressad över detta. Jag försöker mitt bästa och det är alltid något. Nu hoppas jag att all kunskap sätter sig och att jag kommer klara av omtentan. Jag hoppas ni hoppas på mig. <3mme

Klipp och färg

har 3 veckor på mig att bestämma hur kaluffsen ska se ut.. önskar jag hade fått tid denna vecka.
Martin sa "Ska du färga håret också?" jag svarade "Ja, pissgult ska det bli, snyggt va?" Haha, vi får se om det blir någon färg men klippt ska det bli.

Förslag, någon? <3mme

Som ett brev på posten!

När jag kom hem från skolan idag fanns denna fina inbjudan i brevlådan. Längtar till ert bröllop M o R! <3mme

När ska ni ha barn?

Ska ha och ska ha? Alla tar det som en självklarhet att man kan "skaffa" barn. En tanke ni bör tänka ni som frågar denna fråga innan ni ställer den - alla kan inte få barn, visa hänsyn. Alla vill inte ha barn, så kan det faktiskt vara.

Jag vet inte hur många gånger jag fått den frågan de senaste 2 åren... 100 gånger är inte att ta i kan jag lova.

Ni ska tolka mig rätt, jag önskar mig barn i framtiden. I framtiden. Det är ju inte så att jag kommer hålla det hemligt heller om nu så blir fallet.

Men nu är det så att jag fokuserar på studier. Och så är jag så tacksam för att ha så fina barn runt om mig, brorsbarn och kompisbarn. Så himla goa ungar har ni mina nära och kära. Ni är så fina föräldrar med, glöm inte det!

Så var det med den saken, god natt. Terminstart imorn. 1/6 är avklarad, tjohooo!

<3mme

Uppåt väggen till

<3mme

Denna lördag

Jag struntade i att ställa klockan, sovit dåligt hela veckan så det var dags att sova ut. Så skönt! Åt frukost och sedan klädde jag på mig för att möta Emma på en kopp. Lämnade tillbaka en tröja som jag hade dubbelt upp av. Sedan gick vi till Paolo's för koppen.
De har så fina lampor över disken, "industristil". Om ni tänker er en stor boll, skär av den på mitten med öppningen ned. Så en liten boll som skärs av på mitten med öppningen upp och placera den i den stora. Så är den guldmålad innuti och de halva bollarna är mattsvarta. Svindyra men snygga. Om ni inte förstått så kan ni klikka här så ser ni en bild.
 
Kaffe (från Johan och Nyström, får ju tipsa om deras kaffe då mina kära svägerska jobbar där och de har riktigt gott kaffe) med mjölk och en Cannoli med vit choklad!
 
Efter koppen så gick vi förbi min favoritbutik när det kommer till smycken,Embrace Design, i hopp om att de hade vinterrea. Till min stora glädje så hade dem det. 50% braskit!
 
Från "tröjpengarna" köpte jag ett fint halsband från Pilgrim, älskar deras smycken!
 
Emma skulle ha ljus så vi gick till Lagerhaus och där hittade jag en lampa som jag köpte för de sista av "tröjpengarna".
 
Jag gillar verkligen denna typ av "industridesign"-lampor!
 
Ikväll ska vi hem till ett kompispar och äta tacos, bra lördag jag har!
 
<3mme

Macaroons

Igår använde jag tre av de födelsedagspresenter som jag fått. Min fina rosa Dulton köksvåg, macaroon-bakmattan och Party Macaroon-kit. Så ja det var fuskbakning på hög nivå haha! Gott blev det men jag får nog jobba lite på utformningen nästa gång (då blir det även "deg" från grunden).
 
<3mme

Vackert ute, kaos inne

Solen skiner. Snön faller likt dun från ett kuddkrig. Ute är det vackert. I mitt huvud är det kaos.
Hemtentan inlämnad, håll tummarna för att den räcker till! Sovit ruttet inatt. SÅ mycket att tänka på, min stackars stressmage grät av ilska i natt. Den är arg på mig för att jag inte kan lugna ner mig. Förlåt magen, men om du flyttar ut från min kropp till i typ April, sen kan vi nog komma överens igen..
 
Jag har en omtenta nästa lördag, den jag skrev om i december, som så många kugga på förra året, klart jag skulle va en av dem detta år. Jaja, bara att bira ihop och försöka få in allt och lite till.
 
På måndag startar vårterminen, höstterminen slutar idag. Grattis till alla som exa mineras idag, jag har 5 terminer kvar.
 
Andas. Andas. Andas. Andas. Nu checkar jag in i sovrummet för några timmars sömn! I em kanske jag kan prova att göra Macaroons, fick bakset av några tjejer i födelsedagspresent och macaroons-bakmatta av Emma och Michaela. Men jag ska sova först som sagt, annars är det dömt att misslyckas...
 
Ha en bra dag mina vänner. Och självklart en trevlig helg!
<3mme

Ni vet inte!

Att få kritik från någon som inte har en aning om ämnet är inte okej. Att få kritik från någon utomstående om hur jag sköter mina studier är VERKLIGEN INTE okej. Ni har ingen aning, håll käften!

Hemtenta

Usch, inte min grej. Hittar så mycket annat att göra hemma istället för att skriva den. Imorn blir det att ta med allt till uni-bibblan så man får någonting gjort!
Lägger ner för idag, imorn blir det racerfart, inget annat kan accepteras! Ajabaja mig!
<3mme

Hår

Av mina bröder med familjer fick jag bland annat presentkort på klippning hos EGO och då kan jag beställa tid av min favoritfrisör Sandra Andersson! Det var hon som jag var hårmodell hos våren 2011 och klippte mig i den frisyren som är som "profilbild" här på bloggen.
 
Nu är ju frågan som alltid kommer när man ska till frisören:
-Hur ska jag klippa mig?
 
Mitt hår har växt något extremt fort, vilket är roligt, då vet jag att jag vågar klippa av img det igen i framtiden. Min tanke nu är att skippa lugg som jag haft under hösten, som jag låtit växa lång. Den är minst ner till mina kindben. Gör jag mittbena ser jag ut som Robert Wells, not my prettiest hairdo!
 
Troligtvis blir det att klippa topparna fräscha och så kommer jag nog försöka få en snygg snelugg. En klassisk Mathildafrisyr (som jag haft i många år). Till sommaren kanske håret åker av igen, vi får se. Nu vill jag ha det långt ett tag.
 
Här nedan har vi en vacker människa. Varför jag valt just denna bild är för att jag gillar frisyren. Kanske säger till Sandra "Gör mig så här snygg!". Hon är grymt duktig så hon skulle nog lyckas med frisyren, så får jag jobba på ansiktet, hehe!
 
Keira Knightley, bilden tagen härifrån.
 
<3mme

i alla prövningar du möter

"gråt inte mer lilla vän. jag är här och vill trösta dig igen. när ditt hjärta känns tungt, får du lämna det till mig. lilla barn vad jag älskar dig."
Detta är en textrad ur en sång jag har hört många gånger under min uppväxt, den är så vacker. Pappas band "Team Orion" är det som har spelat den, och idag tänker jag på den av olika anledningar.
Hittade tyvärr inte texten, så därför skrev jag endast detjag minns helt säkert. 
"i alla prövningar du möter finns jag hos dig. jag har en gång gett dig löftet, du kan lita på mig."
Som sagt väldigt vackert!
<3mme

Om 8 veckor

reser vi till Puerto Morelos, Mexico. Dags att damma av skolspanskan!
 
Längtar så till resan! Tror den kommer vara helt fantastisk, oförglömlig! 
 
Men innan är det hårt arbete som gäller för att kunna vara "ledig" från skolan. Kommer få ta med böckerna och ha mycket även efter resan. Men jag vet att det kommer vara värt mödan för att åka på denna resa.
 
Bilden är från fritidsresors hemsida, modifierad med Instagram av mig. Visst känner du värmen av solnedgången bara av att titta på bilden? Det gör iaf jag, drömmer mig iväg en stund..
 
Hotellet kan ni se mer av här http://www.fritidsresor.se/resa/mexico/puerto-morelos/ocean-coral-turquesa-by-h10/bilder?season=vinter-12-13#page-scroll
<3mme

Jakten fortsätter

Jag visste att det inte skulle vara enkelt men att det skulle ta så här lång tid, det trodde jag inte.
Så energikrävande. Förväntningar byggs upp bara för någon dag senare krascha.
Usch vad jag tycker det här är jobbigt!
1 år har snart gått, vi letar fortfarande efter annan lägenhet. Snart struntar vi i det, jag orkar inte!
<3mme

En dressad dröm

Om jag kunde få ha denna fining på sommarens bröllopsfester.. drömma får man!
By Malene Birger 2899kr
<3mme

Bye, bye, love!

"...Bye bye happiness
Hello loneliness
I think I'm-a gonna cry
---
There goes my baby with someone new
She sure looks happy, I sure am blue"

Vid fyratiden i eftermiddags sålde jag min bil. Jag ville inte egentligen men så kan det vara när man är student!
Har många fina minnen med mina vänner i den bilen. Nu är jag billös och känner mig lite tom. Ja lite mindre fri.
 
Det är det en bil kan göra, ge frihet. Denna frihet med att ha en egen bil har jag haft i 4½ år, det är inte lätt att bli utan den.
Nej livet går ju inte udner. Men ytterligare en omställning mot det liv jag en gång kallade min vardag.
 
Fånigt kanske endel tycker? Det struntar jag fullständigt i, så det så!
 
 
Blogginlägg från när jag precis hade köpt min Silverskatt!
 
Tack för den här tiden, jag kommer väl se dig emellanåt ändå. (En kollega som köpt den av mig, hon sköter nog den fint!)
 
<3mme

Närmare 30 än 20-It feels good!

När jag fyllde 5 fick jag ett dockhus, lycka! När jag fyllde 10 fick jag en cykel, jag fick välja helt själv vilken som jag skulle få, stort! När jag fyllde 15 ville jag helst fylla 18, hahaha! När jag fyllde 20 så kände jag att livet kunde få stanna en stund, jag behövde inte fylla mer. Kunde fylla 20 resten av mitt liv. Idag när jag blir 25, så skulle jag inte vilja vara 20 igen, haha. Tänk vad mycket man har lärt sig genom alla år. Tänk vad lyckligt lottad jag är. Tänk att jag gör precis det jag vill med mitt liv. Tänk att jag inte har den minsta åldersnojan nu, visst har jag haft det stundtals under hösten. Men det känns bra. Livet har sin gilla gång och jag gillar det!
Så 25 ge mig ett år som jag kommer minnas med glädje!
<3mme

Högläsning

 
Ja, han är bäst. Jag hade tröttnat på att läsa och jag tiggde om att Martin skulle ha högläsning. Efter en stunds övertalan så gjorde han det. Min fina fina fina kärlek! Tack!♡
<3mme

Huldas frågesport om året 2012

A - Sverige fick 8st medaljer i OS i London.
1.Hur många var av valören guld?
2.I vilka sporter blev det guld?
3.Vilka innehar guldmedaljerna?
 
B - En kvinnlig världsartist dog 2012.
4.Vad hette hon?
5.Hur gammal blev hon?
 
C - Gagnamstyle blev en dundersuccé under året.
6.Vad heter artisten som sjunger den?
7.Vilket land kommer artisten ifrån?
 
D - En kvinnlig svensk atlet kom ut som homosexuell.
8.Vad heter hon?
9.Vilken segergest gjorde hon när hon var aktiv?
 
E - Uttrycket "Tihi" gjorde att det blev en så kallad "Twitterstorm".
10.Vem/Vilka handlade det om?
11.I vilket sammanhang?
 
F - På tal om storm i sociala medier.
Ett företag valdeatt klippa bort några scener i ett populärt program som sänds en specifik dag.
12.Vilket är företaget?
13.Vilken specifik dag sänds programmet?
 
G - Vänsterpartiet bytte partiledare. 
14.Vem tog över partiledarposten efter Lars Ohly?
 
H - Enligt en kalender skulle världen gå under i december.
15.Vilken kalender sa detta?
16.Vilket datum skulle det ha varit?
 
I - Ryssland har återigen Vladimir Putin som president.
17.Vad hette mannen som var president innan?
 
J - Eurovison 2012.
18.I vilket land var musiktävlingen?
19.I vilken stad anordnades den?
20.Vem vann?
 
 
K - Utslagsfråga: I vilken stad kommer Eurovison sändas ifrån 2013?
 
Fuska inte! Haha!
 
 
Lycka till!
<3mme

Välkommen 2013!

<3mme

RSS 2.0