Blåmes

Denna sötnos letade efter lunch på Stortorget. Den va så söt så jag var tvungen att ta ett kort. Tyvärr så var den inte så intresserad av att göra någon snygg stilla pose, men ett in-action kort är ju fint det med!


<3mme

Maskerad!


Innehållet i påsarna ska jag trolla fram till en outfit, wish me luck!
<3mme

Finns ingen förståelse för hur man kan göra det Du har gjort!


"What goes around comes around!" Hoppas Du får igen tusen gånger om ditt fega svin!
<3mme
(detta handlar inte om mig personligen, utan en vän som blivit behandlad på värsta tänkbara sätt)

Ledighet och fullspäckat!

Idag var det lugn och skön dag på jobbet, det behövde jag. Imorn är jag ledig, som jag längtat! Jag ska träffa Emma och Michaela på lunch på Gröna Grodan. Så får jag hänga lite med Tina när hon slutat jobbet. En ledig dag med härliga vänner, underbart!

Idag åkte jag förbi Marieberg för att införskaffa min maskeradoutfit! Jag hittade hälften av vad jag skulle ha, la undan några detaljer på Panduro fast inne i stan för de va slut på M-berg. Jag ska sy, det är en sak som är säker. Hur det kommer att gå? Det måste gå bra, för den tid jag kommer lägga på detta kräver jag av mig själv att det blir snyggt! Dock har jag insett att jag får sy hela dräkten, hade räknat med att bara fixa detaljer på redan färdigt plagg.
Har jag tagit mig vatten över huvudet? Kanske det, men jag kan simma så jag kommer allt över ytan igen haha!

Imorn är dagen jag ska bestämma mig, men hur det ska gå vet jag inte. Bestämma mig om vad? Utbildning. Behöver lämna in om tjänstledigt. Så många alternativ och möjligheter. Hur ska det bli? Jag ska iaf inte stressa fram ett beslut, men man kan ju inte dra på det i evigheter..då blir man stående på ett och inte två ben. Då blir man sne, inge bra!

Hoppas jag kan göra klart min hylla som pappa och Mathias byggt till mig snart, vill ha hem den!

Februari bjuder på mycket! Jag är ledig alla helger, helt otroligt! Aldrig hänt! Men när man har massor med skoj att göra då behöver man vara ledig!

Nu ska jag designa min outfit så gott jag kan, imorn börjar skapandet hoppas jag! Alltid så mycket jag vill hinna på min fritid! Ha en fin kväll ni fina! <3mme

Jobbhelg

Jag längtar så tills imorn vid halvelvasnåret när jag får sluta. Även fast jag har en rätt bra tur. Men jag vill vara hemma på helgerna.
Fick ett fint sms av Martin förut som piggade upp den grå eftermiddagen, det tackar jag för.

Fick ett glädjande besked igår, att en nära vän är på väg hem till Närke igen. Så glad för henne, hoppas hon hittar något jobb snart som passar så hon kommer hemåt fortast möjligt!

Nu ska jag besöka en kiosk här i Hallsberg, medan jag väntar på tåget som ska ta mig till Stockholm för natten. Denna kiosk har öppet dygnet om, så man får ju stödja den så den får va kvar..

<3mme

Possibilities

"Don't break my heart before I give it to you
Don't tell me no before I ask you to
Don't say it doesn't fit before you try it on
There's to much to lose to be wrong

and it feels like there's something here
but I wanna see it, before it disappears
and if there's something real between me and you
or are we both open to. . .

All these possibilities
So many little possibilities"





<3mme

Facehunter

Kollade på svt2 nyss. Såg ett program som heter FASHION. Det handlade om streetstyle idag. Såg många snygga, häftiga och roliga stilar. Jag älskar att kolla på bilder. Så var det en kille som var med som hade en blogg. Var tvungen att spana in den. Facehunter heter den, roliga stilar! Som sagt, älskar att kolla på bilder och fantisera om hur jag kan bli lika häftigt "streetstyle". Men jag är ju lite av en "mainstream" tror jag, men några roliga smycken eller enstaka plagg har jag alltid haft.
Där var ett bloggtips, om stil. Aldrig hänt förut, men någon gång ska vara den första, visst?
<3mme

Fina flickor och skön utrustning!

Igår hade jag lång rast i Stockholm. Jag hade lyxen att få spendera en del av rasten med min underbara svägerska Rebecka och min fantastiska brorsdotter Ruth, de är så fina!
Vi åt lunch på E-huset och sedan tänkte vi fika på Starbucks, prblemet var att det inte hade öppnat på Centralstationen i Stockholm, utan endast i Göteborg och Malmö. Snopet! Men vi gick till Vetekatten istället, och det var farligt gott! Tack för att ni förgyllde min rast!
Efter jobbet var jag så nyfiken på om "min jacka" fanns kvar. Så jag svängde av till Marieberg. Gick in på Teamsportia. Såg den inte. Gick fram till den söta tjejen i kassan och fråga om den möjligen fanns någonstans. Javisst svarar hon! LYCKA! Hon visa den. Jag tog på mig den. Jag föll pladask! Hon hämtade ett par termobyxor som  kunde passa till då de inte fanns några till jackan. Ett par supersköna svarta blev det, 30% var det på dem! Jackan var det 600kr rabatt på.
Efter mina nyinköpta alpinkläder begav jag mig till XXL sport & vildmark för att hitta en hjälm för mina åk utförs.
Fick presentkort där av Michael, Petra, Marcus och Rebecka i födelsedagspresent.
Jag valde mellan två. Bestämde mig för den ena. Typiskt, då fanns den inte i min storlek. Då ville jag inte ha den andra heller. Sedan hittade jag två andra. Bestämde mig för en av dem. Typiskt, storleken fanns inte här helller. Men denna gång fanns den åtminstonde i provexemplaret. Tänkte att nej den vill jag inte ha. Men försäljaren, som är en bekant till mig, försäkrade att de kollar hjälmarna varje vecka minst och att denna modell endast funnits där i max två veckor. Det blev en matt mörksilverfärgad med diskreta detaljer i vitt, små hjärtan.






Så nu är shoppingen för denna månad avklarad, så nöjd med mina inköp! Om en månad glider jag nedför backarna på min fina Burton och i mina sköna kläder och säkrad med hjälm. Längtar!
Idag skulle jag upp kl.9, men vaknade 13:15. Vad hände? Halva dagen borta, men jag behövde nog sova de där timmarna! Frukost kl.14 och tv-slapp och datasurf. Lediga lata dag, tack för att jag får ha sådana ibland, de behövs!
<3mme

Jobbiga känsla

Har en obehagskänsla, trycker i bröstet och strupen har snärjts åt. Men varför känner jag så? Ingen aning. Jag funderar och tänker. Kan inte komma på. Så jag får släppa det för nu och hopppas innerligt på att det inte händer något otäckt. Tar en kopp te, kusmi såklart, för lite lugn och ro i själen. <3mme

KUSMI TEA - SWEET LOVE

Denna fina teburk kom med posten idag.
När jag fick paketet tänkte jag att "Vad har jag beställt nu? Jag har inte beställt något..eller?"
Och mycket riktigt var det inget jag beställt, utan någonting min fina vän Annie ville att jag skulle ha.
Kusmi tea, drack vi på Vafé Tutingen i Askersund en mysig stund för månader sen.. Och jag läste fel och det slog snurr i huvudet så det blev "Kussimurra te" VA?! Haha!
Ett handskrivet brev med en vänskapsförklaring gjorde min dag! Älskade fina Annie Larsson! Jag saknar dig din lilla Malmöskruttis!
Jag har verkligen så himla fina vänner, ni sätter guldkant på vardagen!
<3mme
psst..smaken var annorlunda på ett bra sätt. Riktigt gott, smakade verkligen utländskt.. Det är ingefära i, och troligtvis anis för det smakade lite lakris, sedan var det något litet rött bär och några gröna kapslar..Gott och smakrikt och lenande för halsen! Jag tror detta te kommer göra under på min krasslighet, så det så! T A C K!

Helly Hansen

Har kollat på denna jacka sen i november. Nu är den på rea. Hoppas den finns kvar i min storlek när jag tänkt köpa den!
Ska köpa hjälm också, för presentkort och pengar jag fick i födelsedagspresent, så hoppas jag hittar en skön och snygg!
När jag ändå är inne på "sport"..Snart handboll. Grabbarna måste göra bättre ifrån sig än sist, pinsamt!
Heja Sverige!!

<3mme

Måndag morgon

Ligger i sängen. På jobbet. I jour-rummet. Åkte hit igår kväll. Trodde aldrig jag skulle använda detta rum. Men man ska inte säga jag ska aldrig.. Har morgonjouren idag, 4:15-11:00. Än har ingen hört av sig, bara 2h kvar. Hoppas på att jag slipper åka ut på något. Det är nog dags för frukost nu. Så jag får väl klä på mig och gå ner till alla andra.. Kolla lite på tv och hoppas jag inte får åka ut på något. Om jag slipper är jag hemma 11:30. Då ska jag tvätta. Sen funderar jag på om jag ska rensa garderoben. Igen. Jag är hopplös! Eller garderoben är förliten, så det är kaos där inne.. Men det kanske jag inte alls är sugen på när jag kommer hem så jag får se vad det blir. Hoppas ni får en bra dag härliga männniskor! <3mme

Sluta aldrig drömma, sluta aldrig be. Sluta aldrig hoppas, under kan ju ske!

Kan inte vänta på att någonting ska hända. Jag får se till att fixa det själv. Vad väntar jag påÄ vad har jag trott ska komma som ska förändra min tillvaro? Kan inte stå på ett ben och vänta på nästa steg. Jag ska stå på två ben. Jag ska stå där och tycka om det jag gör. Jag ska inte svaja och tycka det är piss att gå till jobbet. Jag har bestämt mig att jag har till i höst på mig. Jag har bestämt att den kropp jag fick av jobbet jag har nu, den ska lämnas där. Jag ska lämna med ett lättat sinne. En pigg kropp. Lycklig och inspirerad inför framtiden. Lämna all skit man fått bita i sig, som man försökt låta rinna av. Som varit seg som sirap. Jag vill aldrig mer ha ett jobb där jag ska stå upp för någonting som jag inte orsakat, som jag inte kan göra någonting åt. Aldrig någonsin! Min dröm vore att det fanns sjukgymnast utbildning på Örebro universitet. Då skulle jag veta att det är där jag ska va. Men nu är det inte så. Nu finns den i Västerås som närmast. Jag vill inte flytta för att utbilda mig. Jag älskar mitt Närke och jag vill kunna plugga härifrån. Min andra dröm vore att det fanns distansutbildningar i det jag är intresserad av som inte kostar hundratusentals kronor! Jag ska hitta min plats. Tids nog kommer jag dit. Jag måste ta klivet, för att stått på ett ben i över två år är alldeles förlänge! Nu ska jag ta några kliv och stanna och stå på två. Peppar mig själv! För det är bara jag som kan bestämma om min framtid! När jag var yngre visste jqag precis vad jag ville. Nnu finns det för mångaa valmöjligheter helt plötsligt. Ut och googla och surfa och se om jag fångar den perfekta vågen.. Jag hoppas på ett under! Att mitt framför ögonen på skärmen lyser utbildningen som är den perfekta för mig! <3mme

Långt bort i fjärran..

Februari 2013 tillbringas i Asien, med Martin, Johan och Lena. Tänk om det kunde varit redan i år, skulle varit skönt med lite värme. Men en skidresa blir tipptopp avbryt i vardagen detta år. Nu är det bara att börja spara, det blir bra för det är alltid enklare när man vet vad man sparar till och att det är en rolig sak! Resa är så härligt. Jag är så glad att jag har den möjligheten. Puss <3mme

Smågnällig men det blir nog bra

Trött som skrutt! Somnade på dåligt humör, vaknade på dåligt humör. Försöker att hålla minen men det börjar bli svårt för jag jobbar med en människa som intee kan hålla tyst! Hon älskar sin röst tydligen, helt uppenbart. Men jag börjar störa mig på den något grymt! Håll käften! Men de kan man ju inte säga. Får bita ihop i en 40min till och hoppas att min huvudvärk inte hinner explodera mitt huvud! Jag ska på maskerad snart. Den årliga. Ska bli riktigt kul. Japp försöker med happytoughts.. Första gången var det cocktailparty. Andra gången var det 80-tal och jag vann, mamma hade stickat benvärmare till mig-tror det var de som avgjorde. Tredje gången var det Disneytema, då var jag Snövit. Fjärde valfritt, jag var leopard med de tuffaste maken ever haha! I år som blir femte gången är det också valfritt och jag ska klä ut mig till... Ha! Det tänker inte jag säga. För det finns en fröken som vill få reda på det fast ändå inte, så nu vet jag att hon blir ännu mer nyfiken hihi! Men det jag kan avslöja är att det finns en ond och en god. Trots att jag är god så valde jag den onda karaktären då hon har en häftigare make och snyggare kläder. Kanske gör en smygtitt vad det lider, men just nu får ni nöja er med det.. Känner mig genast glader nu när jag tänker på hur kul det ska bli. Sover i Äckeltuna inatt, inte alls pepp! Men jag slutar tidigt imorn och då ska jag hem till mor och far i Askersund, rensa vidare för hann inte allt sist och sen spackla min hylla som Mathias och pappa har gjort enligt mina instruktioner, lyxigt! Sen är det ledig helg, då blir det planering av resa för nästa vinter till Asien förmodligen, kul! <3mme

2012 förändringarnas år

Besväras över att jag inte är så pass frisk så att jag kan träna. Det maler hela tiden i bakhuvudet. Magen har blivit slapp. Armarna, låren. Och den klassiska dubbelhakan börjar ta form.

Andra kanske inte ser det lika mycket, men jag ser. Och framför allt så känner jag. Varje steg uppför en trapp känns dubbelt så tungt som det var förra våren.

Igår var första dagen på mitt sunda liv. Jag måste bygga upp kroppen igen, grundligt. Så jag slipper bli förkyld hela tiden. Mitt immunförsvar är som bortblåst känns det som.

Vad är då planen?
En dag i veckan får jag äta "onyttigt", alltså väljer jag det klassiska "lördagsgodiset". Jag ska inte fika eller äta godis någon annan dag. Och min "fria" dag ska jag inte överdriva konsumtionen. Undantag är födelsedagar, och då får det ersätta lördagsgodiset.
Jag ska ta mig ut på en promenad om dagen som är minst 30 min, gärna mer. Och har jag inte möjlighet en dag får jag köra minst dubbelt nästa dag.
Äta mindre portioner mat, för jag får i mig mer än vad jag gör av med.

Jag tycker inte jag är tjock. Men jag är mjuk och jag vill vara fast, som jag var innan jag började som tågvärd. 10kg tyngre, är just det, tungt! Kan inte fatta det. Eller jag vet vad den största boven är. Oregelbunden sömn och oregelbundet schema och oregelbundet matintag och för mycket sockersug. Så enkelt är det. Och för lite träning.

Så nu är det dags för nya tag och jag satsar på att vara 10kg lättare till sommarn. Inte det klassiska beach2012, utan jag ska ner och stanna där och fortsätta hålla igång och ha en bra fysik och goda matvanor! Egentligen är det inte kilona som är det viktiga, utan hur min kropp ser ut, men det är ju enklast att mäta i kilo, så jag får göra det som alla andra..

Detta år är det år som jag ska börja ta hand om mig själv igen. Min kropp ska må topp och mitt psyke med.

Önskar mig själv lycka till, för det behövs!
<3mme

ps. en rolig sak var när jag gick in på blogg.se, första sidan var täckt med blogginlägg om träning. det gav mig en kick och kände att jag liksom har fattat rätt beslut. det är någon som ler mot mig minsann..

Flickhjärtat tar ett skutt

Idag efter jobbet så gjorde jag något väldigt roligt!

Jag och Michaela fick följa med Mira. Hon skulle kika på utbudet av bröllopsklänningar i Örebro, de ni! Hon provade flera stycken och var superfin i alla! Men hon hittade två stycken som var extra fina.

Tack för att jag fick följa med, en ära! Spännande att få se vilken det blir sen i sommar.

Jag som älskar "Say YES to the dress" "Cake Boss" "Ace of cakes" "Min mans bröllop" (TLC Sverige, bästa kanalen!) njöt varje sekund av alla vackra klänningar och hennes alla tusen tankar om hur dom vill ha det på sin stora dag.

Tänk den dagen man själv får planera sitt bröllop. Stort!

Lycka till med allt Mira och Robert! Ni är så fina.


En passande bild, vacker som en dag!


<3mme

En dag om året

Tänk att jag känner så många underbara människor som tar sig tiden att gratulera mig på min dag!

T A C K ! !

Tänk att man har en dag på året, som är sin alldeles egna!

T A C K ! !

Tänk att man får bli firad och känna sig så speciell!

T A C K ! !

Tänk att jag kommer alltid känna att födelsedagar ska man fira, på ett eller annat sätt!

<3mme

Tjugofyra

Jag tycker om att fylla år. Många vill inte. Men jag känner att jag vill. För jag älskar att fira min födelsedag. För den dagen är bara MIN! Lyxigt! Varför inte fira då? Klart man ska! Jag blir som ett barn på nytt. Jag älskar det!
Dagen har börjat bra. Många grattis-hälsningar, det värmer gott i mitt hjärta.
Frukost blev den jag alltid vill ha på min födelsedag, fjällfil med o'boypulver ovan på och bananer i, helst ska det vara smarties också, men de hade jag inga hemma..
Har nyss bokat bio. Trugat med Martin, för det är ju min födelsedag och då bestämmer jag helt och hållet, på bio. Stig Helmer Story. Hoppas den är skoj på de sätt de andra filmerna han gjort är (med undantag för Hälsoresan, för den är ju inte någon höjdare direkt).
Vi ska gå redan 16.20. Det blir skönt. Kan man få ha en myskväll hemma i lugn och ro, för jag är ju trots allt sjukling (men det ignorerar jag idag). Tror det var 15 st som går på samma föreställning, skönt haha! Slippa folk, underbart!
Vi får se om jag orkar något mer idag. Martin får nog göra finmiddag här hemma istället för restaurang, känns för tungt..
Men hipp hipp! hurra hurra hurra hurra! för mig på min födelsedag!!!!!!!!!
Tjugofyra. 24. Tåa fyra. 2 , 4.
Jag är fortfrande närmare 20 än 30, just nu känns det mycket bra!
Tog ett stort steg igår. Jag har bestämt mig. Jag ska söka tjänstledigt. Förmodligen från Augusti. Förmodligen 50%. Men vem vet om det blir mer? Det känns som ett bra beslut så här i början av året. Tid för förändring!
<3mme

we all want icecream

I don't play your rules,
I make my own.
Tonight..
I'll do what I want,
cuz I can!


<3mme

huvudet vet jag var det sitter, en sak som är säkert

Förkyld. För femtioelfte gången. Eller ja, kanske är det femte eller sjätte. Har tappat räkningen. Trött på det. Vad gör jag för fel?

Jag ber, gör mig frisk!
<3mme

RSS 2.0