2008-12-31

Jag behöver inte undra längre varför jag är extra känslig vissa dagar. Jag förstår mig själv. Jag är en person som inte gillar förändring om den inte passar mig. Och är egentligen inte alla människor så? Bara att man hanterar det olika? Jag väljer att känna och minnas. Visst blir jag ledsen, men vad fina minnen man har. Jag hoppas du har det bra farmor i himlen hos farfar. Mina mor- och farföräldrar fattas mig. Extra mycket en dag som handlar om nystart. Ja då kommer alla känslorna på en och samma gång, Gessle har rätt i den textraden.
<3mme

Det börjar ta slut

Så har man jobbat klart för denna gång.
I em blir det söndagsnöje i form av bio. Martin och jag ska se Hobbit.
Idag har jag skakat hand på och gjort en deal med en kollega som ska köpa min bil. Jag måste bara köpa en ny vindrutetorkararm för att igår upptäckte jag att någon hade haft nöjet att bryta av den och sno den. Blev väldigt ledsen för detta. Varför gör man så? Det är bara för att förstöra. Idioti!
Imorn blir det nyårsfirande i goda vänners lag, behöver bara gå 50m, hur bra som helst. Jag har fått i uppdrag att vara lekledare haha, ja ni hur ska det gå? Jag får köra en frågesport om året som gått. Jag har en vän som sa "Leka? Näe jag vill inte krypa runt på golvet..." så jag har lovat att det ska hon slippa, tihi! Haha! Jag kanske ska lägga ut frågorna här efteråt så kan ni ju se om ni klarar det. Efter ni svarat får ni googla fram rätt svar, eller nått!

Ha ett fantastiskt slut mina nära och kära och så hoppas jag att vi alla får ett riktigt gott nytt välsignat år med kärlek, vänskap och glädje! <3mme

God Jul!


<3mme

E.L

Jag började tänka på en människa idag. En människa som var mig så nära. Det är underligt hur det kan bli. Jag trodde vi skulle vara vänner för livet. Vi är absolut inte ovänner. Ser vi varann på stan så hälsar vi, om vi nu fortfarande känner igen varandra. Vi skulle läsa franska ihop och åka till Paris, vi drömde verkligen om det. Och jag trodde att vi en dag skulle göra det. Än har det inte blivit så, det är minst 15 år sedan vi pratade om det. Vi kom i olika klasser på högstadiet. Jag och min vän gled isär, skaffade nya vänner på var sitt håll, men var aldrig osams. Jag tänker på henne emellanåt. Jag har henne som vän på Facebook. Idag undrade jag hur hennes liv ser ut? Har inte träffat henne på 8år..
Jag minns allt vi var med om. Min bästa vän och jag. Vi var 13 år när vi gled isär och jag har ingen aning om varför.
Hon satte spår i min personlighet. Det var hon som började med att hjälpa mig att våga prestera framför folk. Hon sådde fröet för att "bota" min scenskräck. Tack Emelie! Jag hoppas du har det bra <3mme

The good life is right here!

 
Jag har en så bra vecka! Jag har fått träffa så många vänner och det värmer så gott.Imorn blir det ännu fler kära återseenden!
Dnart får jag även träffa hela klanen Johansson också, som jag längtar till jul!
 
Idag har jag tvättat och städat. Jag unnade mig lunch på Grönagrodan med Emma och så köpte jag en julklapp till mig själv, en superfin blus!
 
Martin har gjort kvällsmat, lammstek med rotfrukter och tsatziki!
 
Snart blir det soffhäng!
Ha en skön helg och försök att inte stressa utan njut av julstämningen!
<3mme

Hart of Dixie - I love you!

Säsong 2 avsnitt 10 - Skratt, tårar, ångest och lycka! Så ska en serie vara!!

Wade 'n Zoe, love it!
 


<3mme

Favorit

När jag har suttit/sitter och pluggar till tentan jag har imorgon har jag lyssnat på klassisk musik som t.ex. Bach och Behoven m.fl. Just nu lyssnar jag på en pianoversion av "Canon in D" som Johann Pachelbel skrivit, den är helt fantastisk! Den känns så hoppfull, det är en bra känsla! Helt klart en favorit!! Lyssna själva vetja! http://open.spotify.com/track/61LMS86No7TkNCnkIFkUS0
<3mme

Lucia och dagen före Dagen med stort D

Klockan ringde kl.6, jag fattade inte vad som hände. Tryckte som vanligt på snooze för "bara en liiiiten stund till". Gick upp. Borstade håret och tänderna (med olika typer av borstar såklart). Tog en vitamin. Klädda på mig massor med kläder (-19 utejust då). Ut och skotta fram bilen. Iväg till Tina för att se på Lucia från Uppsala (svt1 kl.7). Fick kaffe, smörgås och pepparkaka. Jag bjöd på Lussekatt. Strax innan 10 kunde jag inte dra ut på morgonen längre, dags för tentaplugg. Och här sitter jag i Universitetsbiblioteket och försöker bli klok på detta. Bibblan stänger 20:00, och jag kommer vara kvar tills dess.
Tackade ja till våtens kurser för en liten stund sen, vet redan nu att jag kommer ha fullt upp!
Hoppas ni mina kära vänner har en fin luciadag!
<3mme


12.12.12

Ett och två, hur ska det gå?
Jag gillar när siffror är snygga ihop!
Kl.12:12 idag, vad händer då? Haha! Ja ni..tiden rullar på som vanligt. Det betyder att jag sitter med böcker och anteckningar inför fredagens tenta.

Ha en bra snygga-siffror-dag!
<3mme

tung dag

Denna höst har gått bra. Jag har mått bra. Men jag medger att hösten och början av vintern har sina tunga dagar. Som idag. 6 år sedan jag hör mamma svara i telefon och sekunder senare säger hon "NEJ! Det kan inte vara sant. Det FÅR INTE vara sant! Vad gör vi nu.." Jag förstod på en gång vad det handlade om, min härliga, underbara, roliga mormor Eva hade somnat in (natten mellan 9e och 10e december).
Här sitter jag än en gång och tårarna forsar och snoret rinner. Vad jag önskar att jag hade henne kvar i livet!
<3mme

Promenad

ca 6km tog ca 1h. Min kurskamrat E.H skickade igår och frågade om jag inte ville ta en promenad med henne, idag måndag, för att komma ut och få ny energi. Det var skönt. Få prata av sig lite om allt inför tentan och slippa sitta och nöta in för en liten stund.

Nu påfyllning av energi i form av mat, så är energinivån maxad. Sen full fart med pluggandet igen!
På fredag är det dags, önskar att jag hade mer tid!

<3mme

irriterad på blogg.se

hade skrivit ett långt och tänkvärt inlägg. men blogg.se appen är så rutten så nu finns den inte längre i min telefon. jag är uppriktigt upprörd! ville kasta telefonen i väggen. men det är ju inte telefonens fel..det är appen som är fullkomligt VÄRDELÖS!
<3mme

Dec. 10, 2012


Lyckliga lördag!

Dagen började med en cykeltur till Spa Huset för en halvkroppsmassage på 45 minuter. Cykeltur hem och dags för första träningen på VÄLDIGT länge. 33 minuter pilatespass framför tv. Någon kanske fick underhållning till frukosten haha! Svett och pigg var det dags för frukost framför dagens avsnitt av Julkalendern. In i duschen och på med rena och varma kläder. Promenad genom stad, mötte upp Tina och vi gick hem till Sofia. Där fick S födelsedagspresent (hon fyllde 30/11) från mig, T, Annie och Karro. En blender och presentkort på Village, hon blev glad. Vi fick kaffe (första gången jag smakat kapselkaffe tror jag) och kaka, tackar! Sedan promenad hem igen.
 
 (ballongbilden är tagen av Tina och jag har lånat den)

 
 
Martin åkte nyss till Zinkgruvan och jag ska plugga resterande del av eftermiddagen och kvällen. Hade gärna följt med till Z, men den där tentan skriver inte sig själv, tyvärr.
 
Hoppas ni har en fin lördag! <3mme

Harry knappt 10 månader

Jag fick ett filmklipp skickat till mig nyss från min svägerska. Det visar Harry som (lite vingligt men ändock bra) går! Stolt faster var det här! Gosungen kommer ha en rolig jul haha! <3mme

Min Emmafåtölj

Jag skulle så gärna vilja ha en till likadan. Men just nu skulle jag allra helst vilja klä om den. Jag frågade Eva som driver sitt företag "Tapetseri och sånt" om ett ca.pris för omklädning. ca. 3000:-
Om jag hade jobbat heltid hade jag fått ihop det på 2 månader. Nu lär det ta betydligt längre än så. Martin sa "då kan du lika gärna köpa en ny". Men det är ju klimatsmart att klä om och dessutom stödja en lokal "småföretagare" som jag även "jobbat" hos.
 
Jag får önska vidare ett tag vilket som.
<3mme
 

Träning och plugg

Jag satte igång mina nya träningsdvd och tänkte se den så man vet ungefär vad som kommer, så att man hänger med. Ska träna imorn bitti tänkte jag. Måste igång och röra på mig mer. Är så stillasittande nu när jag pluggar.
Det gick bra i ca 30min, sen somnade jag i soffan. Haha! Men jag ska iaf köra igång imorn, kan ju utvärdera hur det gick då. Det enda som är ett litet minus med dvdn är att "tränaren" är dubbad till svensktalande haha! Men det är tydligen för att man ska hänga med bättre. (Jag som är bra på att förstå engelska hade föredragit originalröst, men det är en struntsak haha).


Jag har skjutsa iväg Martin till en kompis så han kan kolla på fotboll. Jag behövde lugn och ro, då är inte fotboll det bästa. Så det enda som hörs nu är tvättmaskinen och klockorna. Kanske ska sätta på lite musik. Bach ska väl va bra när man pluggar har jag för mig?

God kväll! <3mmeSocial och kognitiv teori

Japp, det är vad jag försöker få in i skallen idag.
Ute är det grått men ljust. -11 just nu (var-14 när jag steg upp men nu sjöar det ju)
Min väder-widget är så fin i vinterskrud!

Ha en fin dag! <3mme

Plugget

Dagens positiva: jag fick VG på min rapport.

Dagens negativa: jag fick reda på att förra året kuggade 60 av 90 studenter på den tenta jag ska skriva den 14e. (2/3, 66%)

Dagens mening: Måtte det jag läser fastna och stanna kvar så att jag klarar tentan den 14e!

<3mme

Seven days a week, every minute of the day. I've been thinking about you and what you've been up to.

We've been talking on the phone for hours and hours.You can give me a call whenever you like to.And if you would fall you know I will catch you.Yeah I'll stick around, I'll be right beside you.
 <3mme

Sköna Söndag

Frukost framför årets julkalender, Mysteriet på Greveholm, bestående av tekakor med kokt ägg och örtsalt samt salami och brieost, te från Kränku-Kärlekste från Gotland och O'boy. Försatt med Så mycket bättre, Majas dag. Åh vas jag gillar henne och programmet! <3mme

Håll ut min vän, det blir bättre sen!Livet går sin gilla gång. Alla skriver en egen sång. Minns det fina, lär av misstag så ska du bli lycklig en vacker dag.

<3mme

Några djupa andetag

Ibland irriterar jag mig på skitsaker. Men det är okej, så länge jag inte hakar upp mig på det. Just denna sak började Martin skratta åt mig för och sa att ibland är jag väl för söt. Det var då jag insåg att det inte är något att bry sig i. Men jag blir irriterad, så är det bara. Men jag ska väl ta det som en komplimang egentligen..
Tack älskling för att du är du!
"Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag."
Du och jag, alltid! <3mme

Det lilla ljus jag har..Ljuset ska lysa över stan..
<3mme

RSS 2.0