Börjar bli mörkt

Tittar ut genom fönstret här på turistbyrån, ska alldeles snart få åka hemmåt för att senare svettas lite på gymmet. Jag inser att det är mörkt! Kom nyss på att det blir ju mörkare på kvällen när man ställer tillbaka klockan. Tråkigt.
   Jag tycker det är helt underbart med vinter och även hösten har sin charm, men man vill ju ändå att det ska vara lite ljusare, då hade dessa två årstider varit perfekta, enligt mig vill säga.

Jag målade lite akvarell igår, inget seriöst, var för trött i huvudet för det. Dock dök inte min bror och hans flickvän upp, men det gör inget. De var på bio istället och de kan man väl unna dom, eller hur!

Jag har funderat på att åka till USA som aupair. Det är inga nya tankar, de har jag haft i huvudet i princip hela min gymnasietid. Nu har jag hittat en familj som verkar vara helt perfekta, de vill ha mig också...men jag väntar ju svar från Branäs. Så det är ju ett litet problem, för jag kan ju inte bestämma mig nu. Ena studen önskar jag verkligen att åka upp och jobba i Branäs, nästa stund längtar jag utomlands.
   Svaga minuter idag har jag nästan önskat att Branäs inte vill ha mig, men sen har jag ruskat på mig själv och sagt att det skulle vara en riktigt bra erfarenhet!! Jag tvekar bara för att jag har hittat denna familj. Men vill de ha mig så ska de få mig. Vill de inte ha mig så ska jag göra USA osäkert istället, hehe!
   Det löser sig, men vill ut och resa! Är ju lite bortskämd med det nu. Att få resa alltså. Med skolan var det ju alltid någon resa man planerade inför, såg fram emot och njöt av! Funderar på att planera någon resa, men vart ska man åka utan pengar och nu vet man ju inte vad man får för jobb framöver, så det får vänta.
   Vilket jobb jag än får, i Branäs eller som aupair, så får jag ju resa en bit, uppleva nya miljöer och träffa nytt folk, vilket är något som jag uppskattar otroligt mycket!

Åter till att skymningen kommer fortare...jag har även tänkt på att om det är en solig dag så är det ljust längre än om det skulle vara en dag med oväder, regn och rusk! Smart jag är ibland, eller hur?
   Längtar tills jag får stå på min älskade bräda, höra ljudet från stålkanten som greppar i snön, pudersnö som ur bakom mig, solen som strålar på snöflingorna så att det gnistrar. Vill ha vinter nu! Hann inte med att åka någe bräda förra vintern, så är så sugen nu!!!

Igår fick jag reda på att min mammas kusin hade gått bort, Vila i frid Anders! Han hade haft cancer en tid, men han var för ung för att gå bort. Så här inför Allahelgona, tänk på dem som funnits i ditt liv, som förgyllt din vardag och som nu vilar och väntar på dig i himlen. Tänk inte på det sorgliga utan gläds åt de minnen du har med denne person.
   Själv tänker jag på min mormor som gick bort för mindre än ett år sen, hon var en underbar och hel god människa. Tänker även på min morfar som gick bort för snart 6år sedan, han var den bästa morfar man kan ha! Alltid glad och snäll, hel god! Saknar Er men minns Er med glädje, skratt och kärlek!

Idag tänkte jag avsluta med ett citat som kommer från min morfar Sture, han sa det när man hade ramlat och slagit sig eller om man hade råkat blött ner sig med en vattenkanna eller liknande. Han sa det på den underbaraste dialekten som finns, Gotländska:

"Det går över snart" och "Det torkar snart"
Sture Karlsson (1931 -2001)<3 mme

Väntar...

Snart har min arbetsdag nått sitt slut och ikväll blir det lite akvarellmålning. Jag köpte nya penslar på lunchen, så dyrt med penslar, helt sjukt ju, men de behövs om man ska måla så...

Som sagt så sitter jag här på jobbet och väntar på att få låsa igen stället och åka hemmåt. Det är inte det enda jag väntar på i och för sig. Väntar på svar från Branäs. Var på arbetsintervju för 4 veckor sen, de sa att de skulle ta en månad innan man blev informerad, så om de inte hört av sig denna vecka så ska jag ringa och höra efter nästa måndag. Ni kan ju alltid hålla tummarna för mig, det uppskattas!
Jag hoppas jag får jobbet, skulle vara riktigt roligt och en bra erfarenhet. Min tjejkompis har fått svar redan, hon fick de jobb hon ville ha där uppe. Det skulle vara perfekt om jag kunde få den tjänsten jag sökte, då skulle man kunna dela lägenhet och aldrig behöva känna sig helt ensam osv.

En annan person som väntar är min bror´och hans sambo. I Februari ska de få sitt andra barn. Så hon börjar få en riktigt rund och fin mage nu. Undrar vad det blir för någon knodd, de har en liten pojke som fyller 3 år 2008, så jag trodde först att de skulle få en flicka, sen tror alla andra på att det blir en pojke, så jag börjar bli delad i mina tankegångar om vad det kan bli för något barn. Vad det än må vara kommer jag vara en otroligt stolt faster!

Så vill jag även idag avsluta med ett citat:

"Medan Gud väntar att hans tempel skall byggas av kärlek kommer människorna med stenar."
Rabindranath Tagore (1861-1941)

Tänk till nu, vad betyder citatet egentligen?

<3 mme

Äntligen arbete!

Efter två månaders aktivt jobbsökande har jag nu fått ett extrajobb. Visserligen är det endast timanställning men det är ändå en arbetslivserfarenhet. Plus att nu finns det inget glapp i mitt CV från sommarjobbet fram tills nu, vilket är toppen!

Jag har provjobbat denna helgen på mitt nya extrajobb. Frukostvärdinna var min titel för denna helg, jag jobbade som det en sommar för 3 år sen på samma ställe så jag är inte helt ny. I lördags gick jag med en erfaren person som visade hur det skulle se ut. Igår, söndag, jobbade jag själv, dock fick jag hjälp med disken vilket var underbart!
   Jag skötte mig bra i helgen, så nu till nästa helg, fredag och lördag, ska jag jobba igen. Jag ska jobba på kvällen, som servitris. Även denna gång är jag inte själv, vilket känns skönt. Man kan säga att jag går som lärling, det trivs jag med, att testa på nya saker alltså.

Den ordinariepersonalen på turistbyrån är ledig så jag får jobba hela veckan, klirrar fint i kassan! Så på fredag blir det dubbelpass, 09.30-16.00 turistbyrå och 17.00-23.00 servitris. Jag hoppas att jag orkar det, men man är ju ung och frisk så det ska nog gå bra!

Som sagt, mycket jobb denna vecka. Lite tröttsamt att läsa om, men lugn...jag kommer skriva saker som kan falla de flesta i smaken, ska du se.

Imorgon, efter jobbet, ska jag måla lite med min bror(undrar hur hans teckning blir) och hans flickvän, det ska bli riktigt roligt!

I veckan ska jag även försöka träffa någon utav mina underbara vänner, för de är viktiga för mig. Dem förgyller min dag, så gör även min pojkvän och min familj. Det är viktigt att hålla kontakten, så man vet att alla mår bra. Det är det bästa som finns i livet! Sin famlij och sina vänner, de är dem som får en att le och vara lycklig! Tänk på det!

Ett tänkvärt citat får avsluta denna dags bokstäver:
"En vän kan väl anses som ett mästerverk av naturen." Emerson


<3 mme
image3

Välkommen till min nya blogg!

Enjoy <3 mme

RSS 2.0