Morgonrutin

4:45 ringer klockan men jag snoozar, om jag inte ska duscha, till 5:10. "Morgontoalett", packa ner matlåda och vatten (jag vill inte åka tåg utan att ha med mig vatten, det sitter inprentat i ryggmärgen). På med kläder och cyklar iväg 5:45. Tåget rullar från Örebro södra 6:01, gäller nästa vecka med sen blir det upp ännu tidigare, då går tåget 5:31. Väl på tåget äter jag frukost och lyssnar på musik, blundar ibland men njuter mest av lugnet från vyerna. Ser lite rådjur, rävar, kor och grisar, en och annan människa som joggar. Än så länge går det bra att pendla men jag utvärderar efter sommaren, vill inte ta ut något i förskott haha!
<3mme
 

Fira en nybakad arbetsterapeut 6 juni 2015

Så glad och tacksam för mitt firande förra lördagen. 
Fick många goda skratt och fina presenter, maten och fikat blev uppskattat och jag är värm i hjärtat över hur rik jag är, rik på vänner och familj och kärlek, ni är fantastiska!
Michaela med familj vann tipspromenaden men alla var duktiga på frågorna om mig, min utbildning och nya yrke.
Presenter jag fick var min fina klänning och slantar av far och mor (och möjligheten att få ha min fest hemma i Nordhagen), porslin från Rörstrands Swedish Grace från Dahlbergs, Thurfjells och Irene, halsband från Pearls for girls från Jelmbarks, delikatesser från familjen Fredriksson, slantar från svärfamiljen och Michaela med familj, spabehandlingar av "SMAKT", vinglas från Caroline Gynning av Johan och Louise och mängder av vackra blommor som fortfarande smyckar vardagsrummet! Stort tack! <3mme
Jag bjöd på smörgåstårta med kyckling, bacon, tomat och ruccola samt skaldjur, tonfisk och Syrén, ost, kex, frukt och korv med bröd. Tårta: tårtbotten ljus med citroncest, fylld med rabarberkräm, jordgubbssylt och grädde, täckt med vitchokladfluff och jordgubbar Gjord av mig (tårarna strömma). Kakor: ryttarkakor av mig, kanelbullar av bror Marcus, hallongrottor och chokladbollar av svägerska Petra.
 
Vill tacka alla som hjälp till med att få min examensfest att bli så minnesvärd, tack mor och far för alla förberedelser och lån av gården, tack Marcus med familj med bakning och pyntning av garaget, tack Petra för hjälp med bakning, tack Michaela för rabarber, tack Jelmbarks för vimplar, tack EFS-kyrkan för lån av stolar och bord, tack alla som erbjöd sig att hjälpa, tack alla som kom och fira det är en present i sig! 
Tack min älskade Martin som hjälpt till och stått ut med mig under stressiga dagar, det är kärlek det!
Så tacksam!!! 

Andra dagen

Gårdagen var korvstoppning med information var helt slut när jag kom hem, som sig bör haha! Idag har det varit lugnare vilket har varit skönt. På tåget hem beställde jag namnskylt, tofflor och stödstrumpor, hoppas de kommer fort för känns inte så proffsigt med handskriven namnskylt och det är för varmt med jympadojor, åderbråcken kommer må bättre av stödstrumpor och det blir mamma glad för också hihi!
<3mme
 

Arbetsterapeutexamen 3 juni 2015

Nu ligger jag på min säng, tittar ut på träden som blåser i solen och känner mig glad och tacksam!
För några timmar sedan sa jag hej då till Maria, det var dags för henne att åka hem till Ludvika och fira med familjen. Så glad att just hon och jag har blivit vänner, vi har hjälpt varandra hela vägen fram, en vän för livet!
 
Dagen började redan 5:20 med en dusch och sedan hårfix, smink, kläder och skor. 7:30 åkte vi buss till Universitetet för att 8:15-10:00 ha det sista seminariet. Efter det pyntade vi ett klassrum, P105, och åt "champagnelunch", lyssnade på musik och pratade med hela klassen. 14:00 var det dags för avslutningscermonin. FSAstud kom med viktig information, en liten gåva (ihopfällbar insexnyckel) och lyckönskningar. Jag fick även tacka för 2 år av ordförandeskap! Lis, programansvarig för arbetsterapeutprogrammet höll ett mycket fint tal som hon hade lagt upp genom att beskriva studenternas väg fram till examen med arbetsterapiprocessen! Vi alla fick varsin ros och lyckönskningar. Sedan sjöng klasskompisen Micke en sång han skrev i T3 om hur det kan vara att ha pluggångest därefter sjöng han examenssången han skrivit och Maria och Ida "körade". Efter det var det dags för kaffe och tårta! Många lärare kom och tackade för de här tre åren och vi tackade dom tillbaka! 
 
Efter ceremonin gick jag och Maria till festlokalen för kvällen och började ställa i ordning den tillsammans med Julia och Erika. Dukade och satte upp vimplar. Fräschade även upp oss. Sedan droppade klassen in runt 18-snåret. Vi åt exotiskbricka med tillbehör och drack gott, lyssnade på vår 23h långa Spotifyspellista, Micke spelade och vi sjöng med, spelade kubb, dansade, dansade limbo, frågelek, tips"promenad",visor och sedan fick vi medaljer haha!
Jag och Maria åkte hem vid ettsnåret, vi var inte först men heller inte sist.
Tack allihopa för en minnesvärd och rolig examensdag!
 
Min medalj var klassens sista, haha och här är motiveringen: "Den här personen tycker att det finns mycket roligare saker att göra än att plugga t.ex baka, shoppa eller leka med katterna. Och eftersom det finns en klassens förstis måste vi ju ha en klassens sistis!".
 
Nu längtar jag till lördag då jag får fira med familjen och mina närmsta vänner! Har planerat och donat ett bra tag nu och idag blir det att baka. Imorgon blir det att göra smörgåstårta och se till att allt finns hos mamma och pappa, de är så snälla som låter mig ha festen hos dom. Nu är det bara att hoppas på fint väder!
 
Vet ni...Nu är jag arbetsterapeut och inte student längre! Kan ni förstå det? Det kan inte jag, inte riktigt än haha!
<3mme

Sista rycket

Hemtenta om organisation och verksamhet och lagar, usch! Pressen över att om jag inte blir godkänd så är det omtenta i augusti och då kan jag hälsa sommarvikariatet adjö för legitimationen får jag inte förns jag slutat i så fall. Det låser sig, jag får tryck över bröstet och mardrömstankar kommer. Ångest i sitt fulla slag. Imorgon tar jag examen, ovetandes om jag får godkänt eller ej. Att utsätta sig för det här borde räknas som extremsport! Önska mig lycka till och be att jag blir godkänd! Andas djupa andetag och försöker få bort paniken... <3mme

RSS 2.0