And the forests will echo with laughter..

<3mme

Min mage

Det är nu konstaterat att jag har en magsårsbakterie och jag får nu medicin som ska göra mig frisk.
Förkylning nr 10 har hållt på i 2 veckor idag, men jag hoppas att det är lucky number ten och att jag sedan är frisk från den med.
Så var det med det!
Tack o hej! <3mme

26 juni 2012

När en familjemedlem har hittat sitt livs kärlek och äntligen får lova denna all sin kärlek genom hela livet, blir jag så rörd och så otroligt glad. Jag blir så lycklig! Kärlek är det finaste som finns och när den blomstrar är livet fantastiskt!

Min mellanstorebror har nu gift sig, vilket betyder att jag nu har gift bort alla mina tre underbara bröder och att jag är ensam kvar av "syskonen i Nordhagen" att bära efternamnet Johansson. Då var det bara jag kvar med giftermål och ev. nytt efternamn, hihi!

Bröllopet var sagolikt vackert med en fantastisk fest utomhus med grillbuffé.

Rebecka och Marcus, all lycka och kärlek önskar jag er. Erat barn Ruth värmer fasters hjärta gång på gång. Ni är så bra, er fina familj!


Och ja, jag gråter för fullt av lycka!

<3mme

90-tal är så inne!

Igår fick jag höra att jag såg ut att komma från 90-talet. Mitt svar var -Jaha.. jag vet inte riktigt hur jag ska tolka den kommentaren.. Nej inget illa, svarar tjejen som sagt det och fortsätter, lite Ace of Base känsla över dig. Men det är fint. Sedan lägger en annan tjej in kommentaren, 90-tal är så inne nu!

Jag skrattade och tänkte, jag älskar min nya blus, 90-tal för mig är blommiga rosa-gula-orange-roda tajts (som nu kallas leggins) och tröja med Mimmi på. Och lite senare jazz-byxor och magtröjor med Spice Girls. Men dessa tjejer är ju 4 år äldre och 90-tal för dom var ju aningens annorlunda, de gick ju trots allt på högstadiet-de stackarna, haha! Och hade fula Buffaloskor. De slapp jag!
Men iaf, tror det inte var något illa, bara ett konstaterande tt jag påminnde om tjejerna i Ace of Base, därför kommer en bild nedan på detta band..
Sedan fick jag även höra att mitt ansikte var likt Twiggys, och då var min tanke, dessa tjejer har nog tagit sig en för mycket! Twiggy? Var då? Haha! Det roliga var att hon säger, men det har du säkert hört förut? Nope, inte Twiggy.
Men Katie Holmes, Katy Perry, Zoey Dechannel och så låter jag som Kronprinsessan Viktoria.
Kan man lägga in det i sitt CV? Jag är lik många olika kändisar på olika sätt?
Haha, rolig kväll var det! Och hela dagen med! Vi hade Möhippa för blivande fru Ström! Hon fick tatuera sig och spela in en låt, brottas i sumodräkt och välja kläder på kupan mm.
Den 21 juni är det bröllop, Mira och Roberts. Ska bli riktigt kul att få vara med, tack!
<3mme

instinkt ?

Ibland blir jag rädd för mig själv. När jag känner på mig någonting och någon dag senare så händer saker som har samband med det jag tänkt någon dag tidigare. Jag ser det som att jag känner mig själv väl och att jag har bra sinne för att se hur saker och ting kan utväcklas. Jag tror på att allt som händer, inträffar av en orsak, som man kanske inte förstår precis då, men som faller på plats något senare.

"Gud har alltid 3 svarsalternativ till din bön; 1 Ja. 2 Ja, men inte nu. 3 Jag har en bättre plan för dig. Svaret är aldrig ett "Nej". Tro och be alltid till Gud."
Fann denna text på en väns sida, jag tyckte den var fin!<3mme

Återbesök

Proverna jag tog för 2 veckor sedan är bra. Jag har jättefina värden. Jag mår aningens bättre, men inte helt 100 ändå.

"Som du ser är jag lite lätt brydd" stampande med sina converse och klappande med händerna på de vita byxorna.
Jag är lite lätt frustrerad, kände jag för att säga, men bet ihop. Ett tag ville jag börja grina. Men jag höll tillbaka. Jag ska inte ta ut min frustration över den stackars underläkaren. Det är inte hans fel att jag sitter där. Han hjälper ju bara.

Han tryckte återigen på magen. Smärtan över magsäcken är borta. Men jag har kvar "ondska" i ett stråk strax övanför naveln.
Två rör till med blod för två nya tester. Minns inte ens vad jag blir testad för. Det får dom hålla koll på.. Sedan ett långsmalt rör, kan de röret ha varit för att kolla mina vita blodkroppar?

Fortsätter med magmedicinen, har troligtvis lättirriterad magsäck. De kan man få vid oregelbunden sömn och stress.. hur kan det drabba mig, konstigt? Eller inte alls!
Han ska samtala med sin handledare på fredag och återkommer troligtvis på måndag. Bara att vänta..

Och förkylningen: "Din hals ser jättefin ut och i näsan lika så..det har ju varit väldigt många som upplever att de har långvariga och utdragna förkylningar under våren. Sedan har vi ju pollen, den har varit extrem nu.."
Ja men min långvariga och utdragna förkylning har krånglat sen i Augusti! Kanske ska vänta tills den hållit på i 1 år innan det är ovanligt då?
Brydd, jo jag tackar.

Någon gång blir jag väl piggelin igen. Frågade om träning. Fattade inte svaret. "Febern är ju inte närvarande men...*mummelmummel*" Har jag blivit hörselskadad på köpet?
Jag fortsätter med promenader, de kan ju iaf inte skada..


Men som sagt är jag frustrerad, vill vara frisk och pigg. Ängens VC gör sitt jobb och har så fint bemötande, guldstjärna!
<3mme

Vart kommer jag hamna i höst?

Min meritpoäng är nu klar. Det är den man söker med när man vill utbilda sig.
Om jag tittar på vilka som kom in HT2011 på de olika programmen jag har sökt så kommer jag in på Arbetsterapeut och Turismutvecklare, precis det som jag känt på mig, det känns ändå bra.
Jag har även fått normeringsvärdet från högskoleprovet, även det kan man söka utbildningar med.
I höstas fick jag 0.9, nu i vår fick jag 1.0. Jag har förbättrat mig och det var mitt mål. Självklart önskar man att det gick bättre, så är det nästan alltid.
Enligt höstens antagning till Mälardalens högskola på Sjukgymnastprogrammet så skulle jag behövet 1,44 poäng mer i gymnasiebetyg och 0.1 mer på högskoleprovet. Jag är inte långt ifrån, men risken är stor att poängen bara blir högre.. Men jag hoppas fortfarande! Det är ju inte helt kört. Underkan ju ske!!!
<3mme

Välkomna hem små ting

 

<3mme

Tisdag med E


Emma vid parkeringen vid Askersunds Citycamp och Gästhamn. Glassgubben var väldigt stor!
Stjernsundsslott.
Buffé på Stjernsundsslottscafé.
Vy av slottet och Alsen på äggleden (gångvägen mellan Askersund och Stjernsund).
Emma (och jag) har erövrat den långa, branta uppförsbacken!
Vy från slottscaféets baksida över Alsen mot Askersunds stadskärna.
Fika på Tutingen, vid Torget.
Vy över åkern vid Husabergsudde mot Askersund.
Promenad enkel väg, 6km. Vi har gått ca 15km idag. Väl värda lunchbuffé och fika, samt de fina sakerna vi hittade på Designrummet, Lilla Torgboden och Äggboden.
<3mme

Måndag med E


Fruktsallad till lunch inmundigades på balkongen i vårsolen. Bör ätas oftare.
De fina pralinerna tillverkades av 70% choklad från Lindt samt kolafyllning gjord på grädde, socker, kakao och sirap.
<3mme

KÄRLEK

1 Förälskelse; passion; tillgivenhet; vänskap; hängivenhet, starkt intresse || -en
2 Person man är kär i: han/hon var min största k. || -en; -ar

Far och mors lysning hemma hos morfar och mormor på Eugeniagatan 18 i Visby, sommaren 1976.
<3mme

Kärlekskrank

Ikväll saknar jag min kärlek. Jag sover i Uppsala och han hemma. Det sämsta med mitt jobb, helt klart. Dessa. Skruttider! Vissa dagar vill jag bara va i hans famn och slippa göra alla måsten. Ibland är det tufft, då vill jag va hos min trygghet helt enkelt. Min älskade, underbara Martin. Men imorn får jag pussa på honom igen. Som jag längtar efter hans kramar! God natt så morgondagen kan komma! <3mme

jag vet att jag är vaken då min hals fortsätter att plåga mig!

Jag drömmer så konstiga drömmar. Vaknar upp och är helt slut i hela kroppen. Förkylning nr femtioelva och den ger sig inte. Löste 3 månaders på f&s där jag hann gå 3ggr sen förkyld igen.. Bara massa pengar i sjön! Var hos läkaren förra veckan. Ska dit igen på onsdag nästa vecka. Min mage strular. Och då passade jag på att fråga om mina otaliga förkylningar.. "Antingen har du bara haft otur, annars kan det ju vara något annat. Om du fortfarande är förkyld om 2 veckor får vi se vad vi kan göra." And my cold is still going strong.. Så bota mig! Har ingen energi. Spelar ingen roll hur mycket jag sover och vilar. Trött hela tiden. Påsarna under ögonen som är kolsvarta ska vi inte ens prata om! Vaknat på fel sida idag. Vill ingenting. Sovit själv, inte van vid det. Bortskämd med tryggheten. <3mme

Berörd

För en liten tid sen slutade ett hjärta att slå. En själ som har berört oerhört många.
I morgon är det dags för familj, släkt och vänner att säga vila i frid och vi ses igen.
En tung period för de nära. Men han kommer vara med dem under hela deras liv.

Det enda jag kan göra är att finnas här för de som kände honom bättre än mig och som har det tufft just nu. 
Jag har lovat mig själv att ta till mig av hur positiv han var och försöka att ta tillvara på varje stund av glädje. Då blir de tuffa dagarna så mycket enklare.

Till minne av C.B.
 
<3mme

Klänning, klänningar, klänningarna

Jag var på klänningjakt häromdagen, ja på självaste Valborgsmässoafton. Fast på dagen och inte under aftonen..

Mycket fint. Testade den dyra Malinaklänningen. Lucky my plånbok att den var tokfel i modellen för min kropp!
Sprang runt halva huvudstaden. Mango, Zara, TopShop, Monki, NK, Åhléns, PUB mfl. Men jag kom fram till att min klänning nog inte är sydd än. Så jag går sakta över till att ta långkjol och topp ist. Men jag ska ge långklänningen ett försök till innan jag blir besegrad. Vill ju så gärna.
Har ju hittat ett alternativ i långkjol, inte fy skam de heller..

Varför tjatar jag bara om dessa klänningar? Jo, för att det är så sällan man får gå på bröllop. Och väldigt sällan man får handla en långklänning.. Jag är exalterad helt enkelt!

<3mme

RSS 2.0