estelle & thild

Mina ansiktsvård har varit slut ett tag men har inte vetat vad jag ska köpa för märke. Förut har jag använt Blue men som student är det tyvärr för dyrt. Har kollat runt lite och sett bra om estelle&thild. Gick till Kicks igår, hade en värdecheck där på 25kr (många bäckar små). När jag kommer fram har de skyltar om att man får 100kr rabatt för varje 400kr man handlar för. Perfekt när man ska köpa helt ny "serie". Så det blev en ansiktstvätt och en dagkräm och en nattkräm. Och eftersom jag nästan var uppe i att få en hundring till i rabatt så köpte jag en ögonkräm med. Så istället för 900kr så betalde jag 675kr. Mycket nöjd över det! (Vissa av er tycker säkert det är dyrt men då kan jag meddela att det inte alls är det.) Märket är svenskt och det är ekologiskt certifierat. Det är fritt från parabener, mineraloljor, alkohol, propylene glycol, färg, silikon och PEG. Så att investera i bra produkter är bra för miljön, för din hy och för samvetet! Såg två produkter till som jag ville ha (eller ja man vill ju egentligen ha allt) men jag vet att märket finns på Åhléns och jag har en rabattcheck där på 50kr och snart har de säkert något erbjudande på typ 20% eller nått så det är bara att vänta ut. Mina röda prickar i fejset har försvunnit över natten, så bra grejer är det! (De hade garanterat varit kvar om jag fortsatt med det skräpet jag haft nu, tvål och en dagkräm - ajabaja!) Jag kan verkligen rekommendera att prova detta! Jag har för normal hy. Det finns för känslig hy och för "äldre" hy. <3mme

Höga V. 2:1

"Jag är en vildros på Sharons slätt, en lilja i dalen." <3mme

ofiltrerat

Så trött i kroppen. Är redan inne på min andra förkylning under samma månad. Dags att kolla upp om magen fått sår igen kanske. Blir ledsen över att jag inte kan få vara kry. Det gör att jag inte orkar det jag måste. Måstena tar all energi och det finns ingen energi kvar till att bli frisk. Bara att försöka med ingefära, citron, vetegräs, spenat, honung och mycket vätska! Jag vill vara frisk nu så jag kan få komma igång att träna på riktigt igen. Träning bygger upp immunförsvaret, det kan jag verkligen behöva. Men träna när man är förkyld går bort 10 gånger av 10, livsfarligt! Testat så många gånger att "träna bort förkylningen", pfff vilken dum idé det är, VARJE gång! <3mme

tisdag

Kom in för en stund sen. Varit ute och luftat Benny en stund så fick Bosse vara lite själv inomhus. Nu myser de under sängen haha! Själv föredrar jag att ligga ovanpå sängen så det gör jag nu. Tittar ut på träden som står i parken och så sakta är på väg att byta skepnad. Först till gult. Sen ramlar löven av och klär marken istället. Kvar står träden nakna och väntar på sin vinterskrud. Solen skiner idag. Skönt. Den värmer inte så mycket längre. Sensommaren är över och hösten har kommit på riktigt. Jag gillar verkligen september. Minst 4e året i rad som september varit helt underbar. Solen har lyst och luften har varit frisk. Som sagt, helt underbart! <3mme

Mys

Lite suddig bild men det var den enda jag hann att få, Bosse gillar inte kamerablixten (vem gör det egentligen?). Vi funderade på var de höll hus imorse när vi vaknade. Jag tyckte jag hörde en liten nysning under sängen. Böjer mig ner för att titta. Då ligger BoB där och sover på varandra. Så mysigt! Även fast de fightas till och från så är det på lek (även fast det ibland låter helt galet mycket!) De använder inte klorna, ett bra tecken. Tror Benny tycker det är kul med en kompis men han tycker nog det är lite jobbigt att dela sina favoritplatser, favoritleksaker och toan med Bosse. Han vänjer sig nog snart. Det är väl så för barn med när de får syskon. Min mamma har sagt att när hon kom hem med en lillebror till min storebror att han tyckte det var kul men efter en dag sa han "ta tillbaka honom", han skrek tydligen för mycket haha! (Mina älskade bröder, undrar hur många gånger de kände så med mig när lillasyster kom hahaha!)

Jag kollar efter ny matgrupp (äntligen ska jag få nytt! väntat i år på detta haha!), vi har sett en för längesen på Mio som vi fortfarande gillar. Nu har jag hittat identiska på Jysk och på en internetshop för någon tusing mindre, hoppas min fästman blir glad när han kommer hem från gymmet när jag varit duktig och sparat åt oss hehe! Får se om det blir det eller om vi avvaktar ett tag till. Men snaaart har vi ny matgrupp, hurra! <3mme

Benny och Bosse

Resan hem med Bosse gick bra. Han mjaua lite till och från men han var ändå lugn. När Bosse kom innanför dörren här hemma var han nyfiken men lite rädd.
Benny var i chock! "Vad var det där för röd varelse de kom hem med?"
Bosse gömde sig under tvbänken och Benny låg och glodde. 
De nosade tillslut på varann.
Natten var relativt lugn mellan 01-06, sen drog fighten igång och har fortsatt vara igång. Vi har haft de i olika rum med Martin med den ena och jag med den andra. Det har slutat i att de vill till varandra. Men efter 30sek när de ses igen så är fighten igång. Vi har läst att detta är ett vanligt bettende när man skaffar en katt till och de ska bekanta sig med varandra. Både jag och Martin tycker det är skönt att vi har hela helgen helt ledig så vi bara kan vara med katterna här hemma och att de får det bra ihop, gärna idag! Det var bra att hämta hem en ny katt en fredag innan helg. Allt har en mening (jag var ju lite besviken att vi inte fick hämta honom tidigare) det blev bra så här. Hoppas er dag blir lugnare än vad vi kommer att få. Förkyld och med alldeles för lite sömn är det bara att ge upp tanken att somna om idag. Frukost med en stor kopp te och häng i soffan blir det nu. Jag tror de gillar varandra iaf. <3mme

Tar helg med ett leende på läpparna!

Sitter i bilen på väg till Motala. Vi är på väg för att hämta hem vår nya familjemedlem, Bosse!
Sa till Benny innan jag gick utanför dörren att han skulle njuta av lugnet haha!

Det ska bli så roligt att äntligen få en till kisse så de kan busa och mysa ihop.
Vi hoppas de ska komma överens!

Startade dagen med frukost och plugg på en av mina favoritcaféer, Fröken Brogrens, med min klasskompis Maria. Klapp på axeln till oss, vi var duktiga! Men vi insåg också att tentan som vi ska skriva om ortopedi och reumatism kommer va SÅ svår. Väldigt intressant är det iaf.
Får se om det blir något tentaplugg i helgen, har en aning om att katterna kommer behöva mig. Mys!

Sedan kan jag säga att det alltid är skönt att andas ren luft. Är det något som bekymrar någon av er vad der gäller mig, fråga mig, jag är inte farlig. Det gjorde en annan klasskompis idag och jag hoppas och tror att vi förstår varann.

Allting är annorlunda i text mot i ett samtal, minns det.

Trevlig helg gott folk!
Det ska jag ha!
<3mme

vi är för snälla

Det är skönt att inte vara ensam om den saken. Kanske är därför vi är så bra vänner och gillar varann så mycket?
Vi lovade varann att vara snälla men att sluta bli utnyttjade. För ibland behöver man socker och inte bara ge energi.
Mikaela, min fina vän, vad jag är glad att du finns i mitt liv. Älskar dig!
<3mme

Vad gör du nu för tiden?

Idag har jag tänkt på en person som jag senast såg 2007.

En person som påverkat mig mycket till och från.
Hm..ja ni, om om fanns vad hade varit annorlunda då?
/enhjørning 

Så har han lämnat

Kristian Gidlund som skrivit bloggen "i kroppen min" gick bort igår. Han var med i bandet Sugarplum Fairy. Han hade ett sommarprat i somras, innan det visste jag knappt vem han var. Det sommarpratet gjorde att jag grät. Jag grät stora floder. Cancer, vilken hemsk sjukdom det är. Han hade det. Han var en riktig kämpe. Han fick mig att tänka på en kompis, Claes, som gick bort förra våren efter 10 år av kämpande med denna hemska sjukdom.
Jag hoppas att de båda är på en finare plats där de inte behöver kämpa längre utan att de nu har ro och frid.

<3mme

Bosse

Här är en bild på Almost Unreal som är lånad från hans uppfödare
BigSilver Maine Coon
 
Vi längtar efter dig Bosse!
<3mme

Besviken

Igår så skulle Almost Unreal och hans syskon på en sista vaccination och kontroll innan de får lämnas till de nya ägarna.. men det hade blivit flyttat till fredag.
Tanken var att vi skulle ha hämtat honom idag (vilket jag tyckte var sent som det var då han blev 14 veckor i lördags och vi blev lovade att få honom mellan 12:e-14:e veckan). Därför är jag aningens besviken ikväll.
Jobbigt att vänta mer när vi trodde att han skulle varit hos oss nu.
Men men, på fredag efter skola och jobb ska vi åka till Motala och hämta hem vår nya familjemedlem Almost Unreal aka Bosse. Benny ska få sin lekompis/lillebror, vi längtar allihopa. Hoppas allt går bra nu!
<3mme

Jag ångrar mig

Ibland är jag för snäll. Bjöd just bort en "post" jag själv ville ha. Som redan var min men jag ville vara snäll och höra om intresse fanns. Jag får skylla mig själv och jag ska lära av detta misstag. Jag måste våga ta för mig.
Men det kanske är bra för min mage och Martin att vara suppleant istället för ordinarie.
Men jag ångrar mig just nu. Ni vet den där känslan man har som trycker strax under där nyckelbenen möts. Så den där torrheten i halsen. Ja ni kanske inte känner så när ni ångrar något men ni förstår nog vad jag pratar om.

Så kan det gå. Man ska vara snäll men inte dumsnäll...suck!
Nu ska jag försöka vända denna känslan till att glädjas åt att jag gjort något bra för en annan människa som förhoppningsvis får en bra upplevelse och god erfarenhet med sig av detta.
<3mme

Måndagsmorgon

Vaknar upp av en stressdröm. Inser hur konstig drömmen var. Klappar på Benny som ligger och halvsover. Hör barnskratt från parken intill. Tittar mot fönstret, persiennerna är för. Undrar vad det är för väder? Ont i halsen gör det. Måste sätta igång datorn och svara på några mail och dikta ihop några andra. Får ett sms av en klasskompis, "När kommer du till skolan idag?". Hm..måste hinna med disken så jag svarar kl.11. Nu är det dags att gå upp och få igång dagen med de små måstena. Först lite gos med Benny och sen frukost. Snart så..snart är veckan igång på allvar. God morgon! <3mme

Veckan som gått

I tisdags var det ju terminstart och styrelsemöte, det gick toppen. I onsdags var det T1-info och höststart för scouterna. I torsdags var en sorgens dag, min älskade och allra trognaste vän Siri♥ fick somna in, hon var gammal (över 17 år) och inte så pigg och kry längre. Nu sover hon gott efter ett långt och lyckligt liv, min fina kissemiss.
I fredags klippte jag mig. I lördags var vi ett härligt gäng på räkbåten och fick lyssna till en trubadur som var kanonbra!
I söndags var det en dag med serier i soffan och lite kattsaksshopping (17e får vi troligtvis hämta Almost Unreal som vi nog har bestämt oss för att han ska få heta Bosse). Igår, måndag, jobbade jag på tåget. Hade en bra dag fram tills jag skulle hem, då pajade loket och det blev strul, 2,5h sen hem..
Idag har jag varit i skolan och fixat present till helgen, två av mina vänner firar 50 år tillsammans!
Imorgon blir det till att plugga ortopedi (tenta 4 oktober). Torsdag och fredag är det skola än så länge, hoppas få till någon trevlig träff med en vän.
Lördag är det "50-årsfest". Söndag blir till att ta igen sig och samla kraft för en ny vecka. Det kommer jag göra genom att SMAKT ska hänga!

<3mme

14 september

Den dagen händer något som jag blit varm i hjärtat av att tänka på. Det har inte hänt på 9 år! Eller ja en sommar för 6 år sen, när vi hade tagit studenten, det är länge nog.. SMAKT är hemma igen! Vi har aldrig bott i samma stad men vi är då alla samlade (boende) i Närke igen, lycka! Det trodde jag aldrig skulle hända igen. Jag vet att det är för en kort tid och kanske händer det aldrig mer. Vi måste ta till vara på detta!
Älskade vänner, ni gör mitt hjärta så varmt! <3mme

Mörbultat men jag kommer igen!

Nej jag sover inte, jag är död. Skämt osido men jag är helt slut mentalt efter denna händelserika dag! Styrelsemötet gick bra, de andra medlemmarna är ju toppen så då blir det enklare. Sedan föreläsning från 12:30-16:45, totalt 45min rast uppdelat på 10min 5min 30min. De sista två timmarna var utan rast! Korvstoppningen var uppdenbar och jag var mes ungefär de 2 första timmarna. Resten är bara jäspningar och osammanhängande anteckningar. Jag tror inte det bara var mitt fel att der blev på det viset. Föreläsaren har en förmåga att bara mata på så att säga, det funkar inte med mig, jag måste ha annan form av inlärning men det är bara att kötta på och försöka så gott man kan, det som intw gick in idag får jag läsa mig till imorgon. Nu är det dags för mat och sedan slapp i soffan och innan jag lägger mig ska förberedelserna för T1-infon imorgon vara klara. Andas! <3mme

Snart

En natts sömn är det dags för nu. Efter det börjar allvaret igen. Skolan. Andra året. Den tredje terminen.
Det är faktiskt med skräckblandad förtjusning. Skräck - för att jag vet att denna termin (och nästa) kommer vara tuff (det sägs så, man ska inte alltid tro på vad man hör men jag är beredd nu). Förtjusning - äntligen ska jag få lära mig ny, nyttig kunskap. Dessa kurser framöver kommer vara användbara.
Så slipper jag så gott som att jobba, härligt!
Det har sagts till mig att jag har mycket för mig. Jag hoppas att det är lagom. Skola, FSA, Scouterna, jobb. Sen får vi inte glömma kärleken, familjen och vännerna! De är mycket viktiga för mig!
Så är det ju det här med vardagsbestyr och måsten.
Jag har nog en fullspäckad höst framför mig. Låt tiden räcka till!
Magen spelar mig ett spratt ikväll, jag tror det är för att det är skolstart samt styrelsemöte imorgon och så är det info för T1orna på onsdag och scouterna på kvällen (jag missar Kakbuffé på Fröken Brogrens med vännerna, det gör lite ont faktiskt). Som sagt, låt tiden räcka till! Så önskar jag att inte allt är samtidigt. Varför är det alltid så? Jag ska till Stockholm på inspirationshelg med FSA i oktober, samma helg är detScoutledarforum (som jag inte kan vara med på). Nog förstår jag det klassiska uttrycket "Tid är pengar" haha!
Nu är det tid för sömn. God natt och dröm fina drömmer mina kära
<3mme

RSS 2.0