Ännu en sommar på tågen

Det blir den 7:e sommaren, som det ser ut nu. Jag har lite gett upp, för vad ska jag annars göra? Jag kan inte gå ner och tjäna hälften av det jag gör på SJ, eller jo det kan jag väl men det vill jag inte, då skulle jag lika gärna kunna vara "ledig" hela sommaren..
Jag vill på scoutläger, så är det bara. Om jag ska kunna åka på det så känns det som det är ett måste att vara kvar på tågen. Åh jag som inte vill. Jag som skulle ge allt för att hitta något annat. Har jag gett allt? Nej. Nu får jag skärpa mig!
<3mme

Drömma kan man..

Hus med potential kan man verkligen säga! Hoppas det kommer finnas ett hus som kommer passa oss när det väl är dags. Så länge kan man smådrömma lite haha! <3mme

Lite nervös

I eftermiddag ska jag till VC på gynekologisk cellprovtagning. Det är bara en rutingrej. Första gjorde jag när jag precis fyllt 23, nu har jag nyss fyllt 26 så antar att de erbjuder detta vart tredje år? Man behöver inte gå men jag tänker göra vad jag kan för att veta att jag är frisk. Jag vill ju ha en god hälsa och med alla konstiga och otäcka sjukdomar som finns idag är det bra att vara ute i tid om man skulle hitta något. Inte för att jag tror att det kommer vara annat än att resultatet är negativt, alltså bra, kan ju inte hjälpa att vara lite nervös, det är ju lite obehaglig provtagning ändå.
Bara att bita ihop! För hälsans skull! <3mme

Ledig förmiddag

Började dagen med sovmorgon sedan frukost i min nya fina servis, Swedish Grace från Rörstrand, och så har jag ny blomma som är vårig och rosa! Igår beställde jag nya kuddfodral till soffan, lägger säkert upp här när de kommit haha! De är också rosa! Älska rosa!!
<3mme

Design don't ask silly questions, design understands!

Jag skrev en status på Facebook om tips på inredningssidor på internet. Några fb-vänner hade skrivit sina favoriter en av dem var en tjej jag träffade på "Brännpunkt", ett U-riksläger 2003. Jag tittade på hennes tips först, hon är nämligen utbildad i ämnet så jag tänkte att hon har koll! Blev så glad när jag kom in på sidan hon tipsade om. Jag vill ha ett hus NU! Sidan heter designsponge.com
 
För att slippa att bli anmäld av någon fotograf för att visa dennes bilder så väljer jag att länka till de sidor jag skriver om, klicka på länkarna (första ordet i meningen är länken) för att förstå vad jag fastnade för!
 
Trägolv - Inte sett denna typ av golv förut, vad jag vet. Det påminner lite om stengolv i mönstret men det är som sagt i trä. Så snyggt, kan jag verkligen tänka mig att ha i mitt hem i framtiden.
 
Växthus - Underbara färger av glas, växthuset är förtjusande!
 
Svartvitt - Snyggt när man vågar måla taket. Det svartvita är så fint, de har det i sovrummet, vi har det i hallen. Men taket är verkligen är grym detalj.
 
Eldstad - Ska man ha en eldstad ska den se ut så här tycker jag! Njuta av de vackra lågorna från flera håll.
 
Fick ett tips om en blogg som ligger på Sköna hems hemsida men innan jag hittat dit så såg jag "34 olika köksgolv..." Så jag var tvungen att kika.
Kök - Fotot 9-12,14 och 30 gillar jag. Flera olika stilar men så snyggt! Mitt hem är alltid lite rörigt bland alla stilar fast det kanske är min stil haha!
 
Ja det var lite vad jag hittade. Suktar vidare..
<3mme

Det går inte att skydda sig mot allt

Man kan få ont av ord som inte är fula. Ett budskap kan vara välpaketerat och man förstår inte förens efteråt vad som menades egentligen. Jag ska inte gråta för sådana ord, på något konstigt vis är de bara menade att göra väl..inbillar jag mig. Jag gråter ändå, för de gör ont. Imorgon är det glömt, hoppas jag. <3mme

Inredning..

..är någonting jag älskar att drömma mig iväg i. Jag hittar alltid massor med fina saker och allt som oftast passar det inte plånboken. Det har en charm, det är då min del av hjärnan som står för kreativiteten får jobba. Ibland blir jag bara frustrerad och kan gå och tänka på den där saken som jag SÅ gärna skulle vilja ha men att den är på tok för dyr så det går bara inte. Ibland kommer idéer som jag kan utföra själv. Ofta sätter Martin stopp när han tycker det vore för mycket jobb. Det gör att jag blir ännu mer kreativ för då behöver jag komma på en idé som är bättre än den första och så behöver jag författa ett övertygningstal. Om saken är mödan värd då är det något jag inte kan släppa. Som min sänggavel som jag gav mig den på att den skulle vara personlig, det blev en dörr hemifrån Nordhagen. Den gamla symaskinen från Gotland som jag ville göra en bänk utav, tog mig 7 år men tillslut står den här i min hall. Alla tavlor jag har målat, några som blivit bra, andra står i ett förråd och skäms. Det är nu jag är framme vid dagens kreativa lösning. Vi letar efter tavlor som ska passa hos oss, framförallt tavlor till vardagsrummet. Vi har inte hittat någon perfekt än, jag funderar på att göra en själv. Så kom jag på att titta vad Carolina Gynnings konst kostar. Gillar hennes tavlor, de som har mycket färg. Än en gång för mycket för budgeten (jag är ju student..). Hon har satt sitt tryck på en scarf som jag har suktat efter ett tag men som är mycket pengar för en scarf. Min kreativa idé, håll i er nu kommer den: Köpa en ram och köpa en scarf och sätta upp den som tavla i vardagsrummet! Heja min hjärna idag! Martin tyckte idén var bra. För det som scarfen kostar är inte mycket för en tavla.
Fortsättning följer..
<3mme
( Screenprint från gynning.net shop)
 

Välkommen Sigge!

Stort grattis älskade vänner Mikaela och Robert till eran fina son! Längtar efter att få träffa er alla! <3mme

Jobb

Åker ner till Göteborg idag.. fått ta lite piller för att jålla igång kroppen, blivit förkyld igen, har slutat räkna denna säsong, är uppe i minst 5 förkylningar som avslöst varann..
Nog om det. Det tåget jag ska ha hem från Göteborg är ett tåg som gör att bara jag ser eller hör deas tågnummer får jag rysningar. Haft mina två värsta resor på det tåget.. 188, usch! Första händelsen var att det hade varit en urspårning, tror det är 4 år sedan, när jag fick jobba i princip själv ombord med resenärer från mitt tåg plus från 4 tåg till. Denna resa stärkte mig på så vis att jag visste när det var nog, jag skulle aldrig utsätta mig för detta igen. Den andra händelsen var i maj 2012, en man var arg på min kollega och försöker slå henne men träffar mig, detta hände på Falköpings station, mannen fick ingenting för det, jag har ett ärr i min själ för resten av livet. Jag har passerat Falköping en gång idag, nu är det hemvägen kvar bara. Minns mina två "chefer"s ord om mig, hur jag är stark och allt var lika bra och tur att det var du som vågar handla osv. Ord som de trodde skulle hjälpa mig men de orden gjorde bara ont, jag ville bara skrika på dem, ge dem ett slah i ansiktet för att visa hur vidrigt det är! Jag har gått vidare och jag har även här bestämt mig för att det aldrig ska hända mig igen. Jag har lärt mig mycket om människor och mig själv genom att jobba som tågvärd men lyckan i mitt hjärta att jag snart kan lämna detta kapitel i mitt liv inom relativt snart framtid är obeskrivlig! <3mme

Back to school, again..

Ja nu är "jullovet" slut. Om några timmar är det dags att ta sig till uni. Har verkligen varit så skönt att bara få vara hemma och träffa alla nära och kära. Inte behöva tänka på att prestera. Vi har varit bortskämda, Martin och jag. Spenderat massor av tid tillsammans, lyxigt! Massor av mys och bus med Benny och Bosse har vi också hunnit med. Jag kommer verkligen sakna denna ledighet. Har nästan haft det för bra, haha! Back to reality.. <3mme

Tårtan

Det var denna jag bakade som det finns recept i ett tidigare inlägg.
<3mme

Födelsedagspresent

 
Imorgon fyller jag 26 år, idag var jag med och visade Martin vad jag önskade mig mest av honom. Han köpte detta fina guldhjärta i 18 karat med 9 små diamanter. De är de första äkta diamanterna jag äger. Fint att det är 9 stycken då vi har varit tillsammans i 9 år (+ några månader). Jag fullkomligt älskar det. Jag älskar verkligen Martin med, min underbara kärlek! <3mme

Året var 2013

Januari - Jag fyllde 25 år.
Februari - Vi firade 1 år som förlovade.
Mars - Vi åkte till Mexico, oförglömlig resa!
April - Jag hade varit anställd på SJ i 5 år.
Maj - Vi flyttade, bytte öst mot väst.
Juni - Vi var bröllopsgäster på min bästis Mikaelas bröllop!
Juli - Benny flyttade hem till oss.
Augusti - Bröllopsgäster igen, Martins barndomsväns bröllop.
September - Bosse flyttade hem till oss.
Oktober - Min vän Michaela fick sitt andra barn, Hedda.
November - Vi gjorde i ordning ett bord som väntat i 7 år.
December - Jag praktiserade på reumatologen på USÖ.
 
Det har varit mycket mer men jag valde ett guldkotn från varje månad!
Mot nya äventyr! <3mme
 
(Ikväll blev Martin morbror till en liten pojke, vilken härlig start på 2014!)
 

RSS 2.0