Stolt!

Våren 2011 var jag hårmodell för min frisör Sandra Andersson på EGO (hårsalong i Örebro). Så rolig upplevelse och en sån förändring av min frisyr. Riktigt kul! För några veckor sedan berättade hon att fotot som togs då var med i en tävling. Idag fick jag veta att fotot vunnit! Min frisör är så himla bra! Och för mig var detta en riktig boost för humöret! Tänk att det är jag på kortet, helt otroligt. Som sagt, är väldigt stolt!
<3mme

Frustrerad

Stolt över mig själv drog jag på mig löpartightsen, sport-bh'n och linne. In i garderoben för att hämta innerskorna, jag skulle träna på F&S för första gången sen i våras. Letar och letar och letar. Blir mer och mer stressad. Var är dom? Ropar på Martin och frågar om han har sett dom. Självklart inte. Blir stressad, börjar gråta. Inser att jag inte kommer hinna. Skriker på Martin att han ska åka utan mig. Bara åk! Besviken ringer jag till F&S för att avboka passet, så jag slipper få prick. Till svar får jag att jag inte ens är bokad. Konstigt, fick ju bekräftelse på att jag faktiskt hade bokat passet.
Fundersam lägger jag på luren.
Tur i oturen att jag inte åkte iväg. Dumma skor. Dumma teknik. Men det var tydligen inte meningen att jag skulle iväg och träna idag.
Nu sitter jag här med tårarna som rinner längs kinderna. Inte av lycka. Inte av sorg. Inte för att jag är ledsen utan för att jag är besviken.

Instinkten säger att jag ska sätta mig i soffan, äta något onyttigt och tycka synd om mig själv.

Jag har inte bestämt mig om jag ska köra på det alternativet än.
Jag har ju faktiskt en bok med bra övningar som jag skulle kunna träna här hemma.

Synd att det är mörkt ute, annars hade jag ju faktiskt kunnat ta en promenad.

Hm..nepp, jag börjar med kvällsmaten så den är klar när Martin kommer hem. Då kanske han har glömt att jag skrek på honom..
Varför är jag en sån känslomänniska? Alla gånger är det inte så kul.
<3mme

ikapp

Äntligen är jag ikapp med allt i skolan. Fick resultatet från omtentan jag skrev den 19/10 nyss och jag klarade den. Känslan att vara ikapp är helt fantastisk! Imorgon ska jag skriva en tenta igen, rädslan om att behöva göra om den finns och den gnager. För skulle jag behöva göra om den så är det en lördag jag ska vara i Stockholm för FSAstud. Så snälla ni, tänk på mig imorgon, skicka mig styrka och energi, jag vill så gärna klara denna tentan, jag är trött på att behöva göra dubbelt arbete. 3 tentor på mindre än 6 veckor, 3 olika kurser, 18 Hp. Bara morgondagen kvar. Jag ska göra mitt allra bästa men som sagt är jag rädd att misslyckas. Eller rädd och rädd, jag vill vara ikapp och slippa känna mig som en hund som jagar kaninen runt en bana. Jag vet ju att jag klarar mig till slut. Det vore bara så fantastiskt att klara sig från början.
Jag ska försöka tro på mig själv för jag vet att jag kan men jag behöver lite stöd och pepp, ensam är inte stark.
<3mme

KENT-dag

"Längtan, alltid denna längtan, härifrån långt bort. Långt, långt bort. Och rosorna fäller alla kronblad igen, som grät dom blod, för att livet är så kort."
Jocke Berg, hans texter är poesi!
<3mme

Hart of Dixie

Har ni inte sett serien, bara gört!
Bästa serien jag vetPUNKT
<3mme

Hedda

I eftermiddag har jag varit i Köping hos Michaelas familj. Fick träffa nytillskottet, hon är bedårande, lilla Hedda! Busade med Noa också, så himla go kille, charmtroll! Så fick jag prata lite över gott fika med Michaela och Samuel. N fick ett paket också, det var plastfiskar i det, som man kan leka med när man badar till exempel. H fick det som är på bilden ovan, en klänning med traktorer på, strumpbyxor med volanger på rumpan (hade sånna själv som lite, SÅ söta!) och en paisleymönstrad "skarf". Så mysigt har jag haft, tack för att jag fick hälsa på er♥ <3mme

"Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag"

För jag älskar honom av hela mitt hjärta, min kärlek ♥ Jag ska åka bort i helgen och kände att jag ville ge honom någonting fint, tror han kommer gilla det! <3mme

Fynd!

Alltså ibland överträffar jag mig själv. Gick en snabbis på Åhléns i ett ärende helt annat än vad som slutade i påsen. Den hängde där som en solstråle som lös upp den gråa höstdagen. En ställning med rea-kläder. En klänning utan lapp med storlek. Frågade personalen om vad det var för storlek. Då var svaret att de inte visste, att det var därför den var prissänkt till 199:- och att den kostat 1495:- från början. Så 30% på det priset. Alltså 139:-!!! Värt att prova tyckte jag. Och till min lycka satt den perfekt. Bilderna är lånade från nelly.com
Den är mer lejongul än vad den visar på bilden.
Den sista bilden är jag som tagit på mitt fynd! <3mme

4 veckor VFU

Min VFU, verksamhetsförlagd utbildning, kommer vara på Reumatologiska kliniken på USÖ, fick mitt förstahandsval och tror detta kommer bli så lärorikt!
Nedan är ett stycke citerat från http://www.orebroll.se/sv/uso/Patientinformation/Kliniker-och-enheter/Reumatologiska-kliniken/Mottagning/Arbetsterapi/ : "Arbetsterapi vid Reumatologiska kliniken Arbetsterapeutkontakt är aktuell när förmågan att utföra olika vardagliga aktiviteter påverkas av sjukdomen. Syftet med arbetsterapi är att patienten ska kunna fungera så bra som möjligt i sitt dagliga liv. Det innefattar personlig vård, skötsel av hem och hushåll, yrkesarbete, studier och fritid. Arbetsterapeutisk behandling kan bidra till att minska smärta och att förebygga eller minska funktionsnedsättning och svårighet att utföra aktiviteter. På Reumatologkliniken arbetar tre arbetsterapeuter. De som läggs in på avdelning eller tränar på ReumaRehab har möjlighet att träffa en arbetsterapeut under behandlingsperioden. De som behandlas på reumatologmottagningen har möjlighet att själv ringa oss för råd och behandling. Remiss kan även skrivas av behandlande reumatologläkare. Handträning Vi bedömer och behandlar funktionsnedsättningar i händerna. Rörlighet och styrka i händerna är en förutsättning för att klara sina dagliga aktiviteter. Vi bedriver handträning i grupp inom klinikens olika verksamheter. Arbetsterapeuten introducerar handträning och ett personligt utformat träningsprogram utformas. Vanligen inleds träningen av behandling med värme eller kyla, som har en smärtlindrande effekt och gör handträningen mer effektiv. Ortoser Vi provar ut tum- och handledsbandage samt tillverkar ortoser vid behov. Syftet med ortoser kan vara att lindra smärta, ge stabilitet och motverka felställningar. Ett handledsbandage eller en ortos kan underlätta vid dagliga aktiviteter och göra det möjligt att utöva sin fritidsaktivitet, t.ex spela golf, boule och broderi etc.   Hjälpmedel/Anpassning av hemmiljön Hjälpmedel utprovas i förebyggande syfte för att skona lederna men även för att förbättra eller kompensera nedsatt funktion. Arbetsterapeuten utprovar och informerar om vilka hjälpmedel som finns och ger råd och förslag på alternativa lösningar. Vid behov av större hjälpmedel i hemmet eller anpassning av bostaden förmedlar vi kontakt med distriktsarbetsterapeut i kommunen. Ergonomi Vi ger information och rådgivning vad gäller ergonomi och ledbesparande arbetssätt. Det kan röra sig om lämpliga sitt- och arbetsställningar samt lyftteknik för att skona kroppen från skadlig belastning. Vi kan göra besök på arbetsplatsen och i skolan för att titta på dess utformning och arbets-metoder. Utifrån detta ger vi råd om lämpliga ergonomiska arbetssätt och lämplig utrustning." Jag ser verkligen fram emot detta! <3mme

Arbetsterapins dag!

Årets tema år jämlik arbetsterapi. "Jämlik arbetsterapi, oavsett vem man är och var man är." Lena Haglund, ordförande i Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA).
 
http://news.cision.com/se/forbundet-sveriges-arbetsterapeuter/r/jamlik-arbetsterapi---temat-pa-arbetsterapins-dag,c9482739
<3mme

Cancer

"Celldelning utan kontroll".
Denna sjukdom kan vara en av de vidrigaste sjukdommar jag känner till. Så lurig. Ena stunden frisk som en nötkärna, i nästa kämpandes för sitt liv. Överlever cellgifter, inga tecken på att cancern är kvar. Vaggad att tro på at tillfriskningen är total. Sen som en käftsmäll efter några år utan den så är den tillbaka.
Flera gånger har det varit så, människor i min närhet har upplevt det.
Ditt vidriga as, försvinn och kom aldrig mer igen. Man kan ju få önska och hoppas!

<3mme

I väntans tider

Jag har flera i min närhet som går i väntans tider. Så glad för er skull. Men ni känner ju mig. Jag blir liksom själv nervös för allt. Ni är i mina tankar dagligen!
Kände bara för att skriva det även fast jag tror ni vet. Mina tankar brukar gå "Det kommer gå bra" och "De är starka".
All lycka <3mme

VFU

Då har jag gjort mina val. Väldigt svårt att veta vilken ordningar man ska söka i.(Fanns fler platser att söka, 43 stycken men jag tycker dessa 9 är mest intressanta, kan även bli någon av de jag inte sökt.) Det blir nog bra var jag än hamnar. Ska bli riktigt roligt att få komma ut på VFU (VerksamhetsFörlagdUtbildning=praktik).
Återkommer med vart jag hamnar, om sisodär 2 veckor.
<3mme

Helg

Men inte får jag vara ledig denna helg. Jag måste plugga till en tenta jag har nästa lördag..
Så ska jag välja VFUplats (söka var jag kan få vara på praktik i november). Sedan ska jag söka kurserna till i vår (så löjligt att behöva söka alla kurser även fast man går ett helt program, men det finns väl någon vits med det antar jag). Så är det en uppgift som jag måste ha klar till måndag då vi ska diskutera den i en grupp och sedan lämna in.
Det är mycket med skolan nu. Det är roligt och intressant men mycket!
På tisdag ska jag "jobba" också, utbildning på nya bistrovagnen.. (lite frustrerande att ha den en dag man har till självstudier och hade kunnat plugga till tentan, får se till att göra det bästa av situationen och plugga på tåget till och från utbildningen).

Men man måste se till att få lite paus, annars orkar man inte med.
Ikväll kommer Tina hit och hänger, det ska bli roligt! Så målet med dagen är att söka VFUplats och att bli klar med minst 2 gamla tentor (bästa sättet att plugga när det gäller precis kunskap).
Frukost sen är det bara att "kbk" (kör, bara kör).
Trevlig helg! <3mme

Säsong 3

av Hart of Dixie är nu igång. Min absoluta favoritserie!
Åh vad glad jag är att det har börjat igen! Att en gång i veckan få njuta av charmen i karaktärerna, älskart!
<3mme

bröderna B

När en dag är lite tung, då har jag mina pojkar. Så mycket kärlek! <3mme

all day, all night

 
Än en gång på 4an till uni. Arbetsterapi B - Utredning, åtgärd, utvärdering är den kurs som startade igår på 22, 5 p , alltså resten av terminen. I november blir det 4 veckor vfu ("praktik"). <3mme

Tentaplugg..

..hela veckan lång!
Imorgon har jag stämt träff med en tjej i klassen, vi ska ha frukostpluggdejt på ett av mina favoritställen, Fröken Brogrens Veranda. Kände att jag behövde ett miljöombyte för att allt ska fastna. Så en fm med lite gemensamt pluggande och gott i magen tyckte jag var en god idé, så glad att jag får sällskap, skönt att kunna diskutera när man undrar något.

På fredag 13:15 är det dags att skriva tentan, ortopedi och reumatologi - sjukdomslära, de ni!

På fredag em kommer Dahlbergs, ska bli riktigt kul! Undrar om Bosse flyr fältet när barnen drar igång, Benny är ju lite bättre på att vara social, än så länge.

<3mme

Kärlek

I helgen var det 9 år sedan jag och Martin blev tillsammans. I med och motgång. I solsken och regn. Du och jag min Kärlek. Du och Jag!
 
"Lägg din hand mot min kind och visa mig vägen. Kommer du ihåg den? Det känns så skönt att komma hem, för när du ser mig blir du lycklig!"
<3mme

RSS 2.0