Min bil <3

När man ser att man lägger 3000 varje månad på sin bil, så inser man som student att det inte håller i längden. Min lilla silverskatt måste säljas, så är det bara.

Martin tröstade mig med att det bara är materiellt, det är ju sant.
Men jag vill ändå inte.
Det är inte att det är just den bilen. Det är att en del av min frihet försvinner. Jag har haft bil i över 4 år. Då blir man van. Jag står inte utan bil, jag får lov att låna Martins. Men den är inte min. Och jag kan inte använda den precis som jag vill.

Löjlig grej att bli deppig över. Men friheten kommer jag att sakna! Minnena kan ingen ta ifrån mig!
 
21/8-10 Första turen genom stan
Så stolt!
 
<3mme

Oklar onsdag

Nej det blev ingen trallande tisdag igår, men magen mår bra igen, alltid något!

Fortfarande en del kvar på rapporten..diskussionen. Det endajag har att säga om den just nu är att jag vill att detta ska vara klart NU! Men det är ju så med skolarbeten, vissa går som som en oljad blixt att skriva, andra som sniglar i sirap. Men imorn kl 16 är den inskickad och jag kan släppa taget för en stund.
Vi ska opponera (och bli opponerade på), tisdag nästa vecka är dagen vi gör det. Sedan ska slutversionen in nästa fredag för att betygsättas. Efter det har jag avslutat min första kurs på universitetet (om jag nu blir godkänd i alla ämnen, det hoppas jag och ni på, våga inget annat haha!)

Heja mig och min skrivarkompis! Vi klarar det!
<3mme

Måndag med måsten

Att leta ny bostad och skicka in intresseanmälan är verkligen en riktig energibov!

Vår examinationsrapport suger också mycket energi, men där får jag åtminstone lära mig någonting, så det kan jag ta.

Trött efter en lång dag. Jag unnade mig att se några avsnitt av Revenge. 2 kvar, sen är jag ikapp "nutiden".

Hoppas på att jag kan skriva ett inlägg imorn med rubriken: Tisdag trallalallala! och att innehållet då är mer upplyftande.

Just det, min magen är knäpp. Det känns som jag har fått en "lårkaka" vid naveln och strax nedanför.. hoppas sömnen gör att det är borta imorn. Obehaglig känsla.

Dröm sött!
<3mme

Fredag och solen skiner

Igår pluggade jag non-stop i 11h. Idag tog jag sovmorgon och lång frukost, med all rätt!
Nu ska jag fortsätta att plugga. Jag håller på att skriva slutrapporten för denna kurs.Om två veckor är kursen slut och jag har då mina första 15hp, det kommer jag att fira med en tjejhelg i Göteborg med mina guldkorn. Ni kan förstå att jag längtar!
 
En bild från min vrå, när jag tittar mot denna blir jag varm i hjärtat, det är mycket av mig i denna bild.
<3mme

Året var 1976

Jag älskar den här bilden! Jag blir så glad av den!
Det är mina föräldrar. Det var året dom var 24 år (som jag är idag).
Bilden är tagen på deras lysning, hos mina morföräldrar i Visby. Någon vecka senare gifte dem sig!
I år har de varit gifta i 36 år! Fantastiskt! Äkta kärlek!!
 
 
Vad vore jag utan er? Ingenting! Älskade, vackra, far och mor! <3mme
 

Vanilla Cupcake Chocolate Frosting Sugarpaste Leaf Silver Pearl

Love to bake a cute cupcake! Köpte en lövstans (eller vad det kan tänkas heta) igår på Panduro. Man fick tre olika storlekar och jag använde den minsta (då de är en ganska liten muffin jag gjorde till knytisfikan). Den blev väldigt god och jag är nöjd med utseendet med! Baka är rena terapin!
<3mme

Så är det

Paret som var och kollade på vår lägenhet i tisdags tackade nej i fredags. Tungt, för deras var verkligen ett riktigt bra alternativ för oss. Men så är det. Bara att komma igen! På måndag ska jag ringa alla hyresvärdar igen och tjata. Hoppas de resulterar i något bra!

Jag har jobbhelg. Jobbar 11h idag men bara 3h imorn, så det är ju skönt att ha det mesta gjort dag ett. Sover i Stockholm. Har redan varit där en gång idag.
Jag blev varm i hela hjärtat när jag kom innanför dörren på jobbet idag på fm. Det första jag hör är "HEEEEEJ MATHILDAAA! Vi ska jobba ihop idag, de du. Det blir roligt. Vi har ju saknat dig!!!"
Allt går så mycket enklare när man har så goa kollegor!


En sak som är tråkigt är att Martin och jag var bjudna hem till några vänner, han får god mat och trevligt sällskap och det är ju bra. Men jag hade gärna viljat vara med. Men det blir kanske fler gånger, hoppas på det.

Jag slutar tidigt imorn så jag är hemma till kl.11. Då ska jag baka. Sen kl.14 ska jag till Sofia, vi ska ha knytisfika. Massor med härliga tjejer ska dit!
Kl.16 ska jag vara i Kumla. Då är det hudvård för hela slanten. Blue Mineral VIP kväll. Ska bli SÅ roligt!

Ha en fin helg mina vänner! <3mme

"Do you want to be happy..

...doc? Then change your picture or change your life!" Wade Kinsella, Hart of Dixie Säsong 2 Avsnitt 3.
<3mme

Knäpper, stillar mig, hoppas..

ett par var här ikväll och tittade på lägenheten. de skulle fundera några dagar sen höra av sig. jag ber och hoppas att det är vår tur nu.
Matteus 7:7 <3mme
 
 
 

week end

Veckoslutet var tipptopp! Lördag var det ganska slappt och lugnt, välbehövligt! Kvällen bestod av pizzahäng i goda vänners lag.
I söndags tog Martin och jag en promenad i regnet. Sedan var jag och Emma på eftermiddagsbio, Balladen om Marie Krøyer, riktigt bra! Slutade sorgligt men vackert, höstfilm verkligen!
 
Nästa helg är det jobbdax, som avslutas med fika med ett gäng brudar och senare VIP-kväll med Blue (hudvård). Skoj!
<3mme

En enkel till Antibes

Igår åkte jag och Martin hem till Johan och Lena för att kolla fotboll (sverige färöarna). När jag kommer innanför dörren säger L "Hej, vill du kolla på film istället för fotboll Mathilda?". Ja tack hemskt gärna! Så grabbarna kollade fotbollen och tjejerna såg på film. "En enkel till Antibes" med Sven Bertil Taube som huvudrollsinnehavare. Väldigt mysig, annorlunda film. En feel-good-film helt enkelt! 
 
Idag ska jag städa och tvätta och ikväll är vi bjudna till Markus och Mia på "hämtmat och häng". Ska bli trevligt!
<3mme

Saknar min tvärflöjt en smula..

<3mme
 

Trevlig helg!

<3mme

Pluggdag

Idag har jag och min klasskompis Elin kommit igång med att skriva en examinationsrapport. Denna kurs är det en sådan, så vi slipper tenta första kursen, skönt!

Vi skriver utifrån antagandet "Människans utveckling är beroende av aktivitet och handling" och frågeställningen "Vilken betydelse har lek för barns hälsa och utveckling?".
Rapporten ska vara på max 3000 sidor, Vilket betyder att den ska vara ca 10 sidor lång.

Det är något intressant vi ska studera och det gör att det blir roligt och att det inte känns tungt. Det enda som oroar mig är att vi ska opponera på några andras rapport och vise versa. Men det går nog bra det med, bara det att jag inte har gjort det förut. Man lär sig något nytt för varje uppgift och det är så det ska vara här i livet! Ifall ni frågar mig vill säga.

6h plugg har resulterat i att vi har en bra grund och kan ta helg med gott samvete!
På måndag ska jag på VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Jag ska till Centrum för hjälpmedel. Habilitering. Det ska bli så roligt att få komma ut och se hur arbetsterapeuterna arbetar just där. (Sedan är jag medveten om att det ser annorlunda ut på alla olika typer av "jobb" som en arbetsterapeut kan ha.)

Trevlig helg, det tänker jag ha!
<3mme

Torsdagstänker

"You can destroy your now by worrying about tomorrow."
 Janis Joplin
 
"When things go wrong don't go with them."
 Elvis Presley
 
"Do you have to have a reason for loving?"
Brigitte Bardot
 
"I'm gonna live till I die!"
Frank Sinatra
 
"Peace begins with a smile."
Moder Teresa
 
"I walk the line."
Johnny Cash
 
 
 
<3mme
 
 
(bilderna är tagna från google, sök själva, tsss...)

Biotime

Förhoppningsvis ska jag gå på bio på söndag, om fröken E minns det, haha! Då ska vi se denna.. Helt i min smak!
 
<3mme
 

VW Golf 1.6 2003

Min silverskatt gick igenom besiktningen med blankt papper, bara att tuta och köra! (läs: sälja). Mätaren har precis tickat över 15 000 mil. I helgen ska jag lägga upp den på blocket.se och förhoppningsvis så vill någon köpa den snart, för rätt pris. Den har varit en trogen vän i över 2 år. Men när man pluggar så behöver man inte en bil om ens sambo har en. För stor kostnad för det lilla jag använder den just nu. Håll tummarna! 
<3mme

Chocolate Cupcake Pink Vanilla Frosting

Tender rose..
<3mme

I <3 to bake a nice cupcake!

<3mme

Besiktning..

..av min silverskatt ska jag på imorn. Hoppas den går igenom, för då är det dags att lägga ut den på blocket.. Det är knivigt att sitta och betala billån när man lever på studiemedel, men det går om man vill. Man lägger ju hellre pengar på annat än en bil. Det är ju inte bara den som kostar i lån utan det är skatt och försäkring..sen ska vi inte ens prata om bensinpriset..
Hur jag ska göra för att ta mig till Askersund och scouterna vet jag inte..kan inte åka varje vecka sen när jag har sålt bilen (om den nu blir såld, bilmarknaden på hösten är väl inte den bästa direkt..). Jag har fått lov att låna Martins bil, men varje vecka som sagt går inte..

Tråkigt att man måste sälja bilen, jag gillar den. Men den är 10 år och den blir ju inte mer värd direkt.

Håll tummarna för att den går igenom besiktningen är ni snälla! Senare kommer jag be er om att ni får hålla tummarna för att den blir såld..men fokusera på besiktningen först! Haha!
<3mme

Sanndröm

 
 
 
Jag har letat efter det här kortet i 2 veckors tid. Idag när jag behöver det för att påbörja en stor rapport så har jag varit tvungen att hitta det så jag började leta etfer det igen. Så kom jag på att jag drömde inatt om ett annat kort, mitt Espressohousekort som man laddar med pengar så betalar man med det och får bra rabatt. Jag drömde att det var det kortet som var borta. Så hittade jag det i drömmen, i plånboken där jag letat så många gånger. Men så hade det åkt så långt ner i kortfacket att det inte syndes. Så vad gjorde jag nu på morgonen? Självklart öppnade jag plånboken och tittade i de kortfack där jag hittat det andra kortet i min dröm i natt... och där låg det!!!!
Ibland undrar jag..men jag tackar drömmen för att jag äntligen hittade mitt kort! Jag vet sedan förut att jag har drömt vissa saker och så har det hänt, men oftast är det inte så nära mig, och så har det mest varit tråkigheter, men inte denna gåg, så glad för att jag hittat mitt kort!
 
Ett av mina absoluta favoritcitat är "If you can dream it, you can achive it"  och jag brukar lägga till "I keep on dreaming" .Hade väl inte trott att det skulle passa in på en nattdröm, mer av dagdrömmande, men det gjorde det!
 
Glad, lättad och full i skratt! Keep on dreaming gott folk!
<3mme

Leilas Chocolate Cupcakes

Bakade förra veckan. Hade köpt en sprits från Tupperware och ville så gärna testa den. Åkte till IKEA och köpte silikonmuffinformar, de var riktigt bra! Spritsen med! Nedan finner ni mitt resultat (så goda) och receptet är från recept.nu.
<3mme

Höst

Hösten är verkligen här nu. Under tonåren var hösten döden för mig. Den var fylld med kyla, ångest och mörker. Nu uppskattar jag den. Den gör mig lugn och trygg. Den är mysig. Tända ljus, försvinna i en bok och lyssna på KENT. Jag gillar mellankolin i det hela. Igår såg jag ett så vackert träd, nu är hösten som finast. Fortfarande lagom värme, man kan ha stickat och skinnjacka, favoriter! Träden är så vackra i alla färgerna. Kläderna i butikerna är de bästa.. Man har sina dippar, när man känner sig lite nere, men de är där för att man ska kunna uppskatta de fina studerna. Jag är så glad för den förändring som jag väntat på så länge. Inte alla fagar som student är roliga men oj så mycket bättre jag mår av det än mitt jobb. Jag har inte saknat det en dag, en timme, en minut. De enda jag vill är att få träffa de fina kollegorna, de gör jag ju när jag jobbar 10% så de behöver jag inte heller sakna.
Just nu är det skönt med en friska höstluften, den står för förändring, en bra förändring!
 Jag önskar er en fin och frisk höst! <3mme

RSS 2.0