Lönelyft

På måndag kommer lönen från SJ. Till min (säkert många flers) glädje så har vi fått mer i lön, samt att det har kommit retroaktiv, då detta skulle varit klart för ett ganska bra tag sedan.
Detta gjorde att jag fick dubbelt så mycket i lön som jag brukar få nu när jag studerar (perfekt inför julen).
Samtidigt sticker det i ögonen lite grann. Jag läser en utbildning på 3 år och när jag är klar (vilket jag är juni 2015 om allt går som planerat) så kommer jag sänka min lön med ca 3000kr. Dock är den rekommenderade lönen ca 2000kr mer än vad jag tjänar på SJ.
Sen är det ju inte utbildningens fel att det är dåliga löner inom vården och inte heller att Örebro län är bland Sveriges sämst betalande när det gäller arbetsterapeuter.
Så kan det va och jag hoppas det ändras tills när jag är klar, hoppet ska man inte överge!
Sedan är jag ju självklart glad över att tågvärdar får löneförhöjning, absolut, det är de/jag värda.
Men lönesättningen är skev, det är min ståndpunkt.

Hoppas ni får ett glatt besked när ni öppnar era lönebesked. Jag blev iaf glad! Samtidigt kände jag för att skriva av mig lite av frustrationen att tre år med studielån så kommer jag få ut mindre än om jag jobbat kvar som tågvärd. Fast det hade jag aldrig gjort, jobbat kvar. Min tid är över, nu gör jag liksom sista rycket där. Känslan är underbar! Det förstår ni som känner mig och som vet hur dåligt jag mådde av att gå dit varje dag. Som student är jag så mycket gladare dock hälften så lite pengar. Men vet ni, "ordspråket" stämmer om att pengar inte är allt och att man inte kan köpa sig lycka. Att ta hand om sig själv och de nära och kära, då blir man varm i hjärtat. Pengar är bara bonus (och ett nödvändigt ont).

tack för mig, hej!
<3mme

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0