London calling!

Då är resan äntligen bokad!

Jag, Michaela och Emma kör Londonweekend 14-17 april!



LÄNGTAR!!!!!

<3mme

"Love means never having to say you're sorry"

<3mme

Ali MacGraw

"Saying you're sorry, it's not the thing. Changing your behaviour is." <3mme

Så less!

Ledsen så det gör ont.. på riktig.. Finns bara du som kan fixa mig just nu, men det är inte möjligt för alla fördomar, allt skit! Jag vill bara ha tröst och inget skit. Varför blir det såhär? Arg på allt..

<3mme

Palla det? Nej tack!

Nej jag vill inte veta. Jag bryr mig inte egentligen men kan jag slippa så gör jag gärna det.
Det är inte ens roligt. Men nu är det redan för sent..

Usch, irriterad när jag ska ha kul. Usch usch usch! F U!

<3mme

Once a thinker, always a thinker?

Då är jag där igen. I sängen på hotellet och kan inte sluta tänka. Varför ska de va så svårt? Blunda, andas lugnt och räkna får.. Nej jag lyckas aldrig med det. De senaste 5 nätterna har jag drömt så mycket, så konstigt och helt osammanhängande. Varken bra eller dåliga saker. Bara massor. Så när jag vaknar är jag helt slut i hjärnan. Känns som den gått på högvarv hela natten, till ingen nytta. Borde skriva upp direkt när jag vaknar vad jag drömde och se om jag kan hitta någonting i det. För efter 5 minuter är drömmarna som bortblåsta. Och nu ligger jag och funderar på vad jag ska drömma i natt. Sen tänker jag på allt jag ska hinna med imorn. Det är en sak som jag är bäst på, tacka ja och planera in på tok för mycket. Men är det roliga saker är det svårt att säga nej. Alla måsten, sömn etc. de tar jag en annan dag.. På något vis lyckas jag alltid hinna. Ett praktexemplar på tidsoptimist-de är jag de! Så jobbar man på tåg, de är rätt komiskt! Men tro inte det är mitt fel att tågen är sena nu bara. Nej för när det verkligen gäller att man MÅSTE va där en viss tid, då är jag det. Tillbaka till tankarna. Jag tänker på de fina människorna jag en gång haft glädjen att ha i mitt liv, som nu inte är en del av det. Jag tänker på mina nära och älskade och är fantastiskt glad för att dom finns i mitt liv och aldrig kommer lämna mig på denna jord. Sedan tänker jag på de som är på väg in i mitt liv, kommer dom att ta steget in eller kommer dom att backa? 5h sömn från och med nu, ska vara glad om det blir 4h. "Wake up on the bright side" <3mme

Klösvecka

I söndags var det städ och tvätt för hela slanten. Kvällen pusta jag ut i soffan..
Igår var det jobb hela dagen. Idag borde jag ha plockat med massa papper, men kanske hinner lite innan jag drar iväg och sover i Stockholm.

Varför har jag inte gjort det jag ska? För jag hittade på roligare saker såklart! Har testsminkat mig inför lördagens maskerad, och jag är rätt nöjd. Vissa saker ska fixas lite bara. Måste däremot hitta lite kläder, inte riktigt klar med det, men det ska jag ordna imorn, har lång rast i storstan nämligen.

Sneak peak..



Ska inhandla Martins utstursel imorn, haha! Han kommer va så snygg så, observera att han har valt det själv när bilderna kommer upp etfer helgen, haha!

Ska bli så himla skoj!

LÄNGTAR!

Imorn är det också terminstart för scouterna, det blir kul. Och på kvällen blir det Ritz för att lyssna på Petter, fett!

Torsdag är det jobb hela långa dagen. Fredag är jag ledig och ska försöka träna.. Lördag går åt till fest! Söndag börjar jag 18 och slutar till midnatt.

Veckan är inte alls så tokig.

Plocka med papper var det ja..

<3mme

Sköna lördag

Dagen började med ngra underbara timmar med fina Michaela. Vi satt på e-huset och drack iste, kaffe och macka. Tittade på folk och bubblade om allt mellan himmel och jord. Viktigt som pladder. Älskar sådana stunder. Jag känner mig verkligen lycklig då!

Följde Michaela till tåget, som Emma hoppade av. Följde med Emma till dörren och sen knatade jag hemåt.

Väl hemma övertygade jag Martin att åka med mig till Marieberg och handla nya gardiner på Indiska (de har 20% på gardiner tom imorn). Jag är så nöjd med inköpet!




Martin har lagat mat ikväll och jag fixade disken. Rättvist tycker jag. Imorn ska vi storstäda hela lägenhetens alla vrår och möblera om lite (hoppas jag på iaf). Det känns tungt just nu men vad nöjda vi kommer vara efteråt!

Ikväll blir det soffhäng. Snart ska jag äta kladdkaka, som jag längtat hela veckan efter den!


<3mme

Om en vecka är vi en annan skepnad, jag, Martin, Emma, Tina, Mikaela och Fia mfl.. längtar!

Solen skiner, himlen är blå..

Igår simmade jag 2,5km på Gustavsvik. Emma simmade bredvid. Det var vi två och en högstadieklass som inte visste hur man simmade rakt. De simmade på rygg samt kors och tvärs över hela bassängen. Men men, de lär sig väl någon gång att ta hänsyn, eller?

Idag är jag glad. En stor tyngd har ramlat bort från mig. Så skönt. Nu är det bara sista steget kvar i denna soppa, så håll tummarna för att jag slipper bli en passerad tomat.

Idag ska jag bara syssla med roliga saker. Nu ska jag träffa Emma på stan. Sen ska jag eventuellt träna. Ikväll blir det mat ute med några sköna filurer.

Solen skiner och jag med den!
<3mme

paradiset jag en gång hade, finns inte kvar

Trött men rastlös och sprallig. Borde sova, som alltid somnar jag försent på hotell.. Kanske ska göra de där hemmaövningarna som står i en av skvallerblaskorna man hittat på tåget. Men de är lite trångt i detta hyttliknande rum.. Funderar över allt och ingenting. Blir smått irriterad på mig själv. Varför? Ja varför egentligen? Ingen stor sak om man tänker efter. Jag tar åt mig, de som är felet. Inte av någonting dumt. Utan jag förvrider de som står printat. Ändrar om, och de får mig att sakna. All denna saknad. Blir jag aldrig nöjd? För tillfället blir jag nöjd. Men jag har en dröm om att ha alla mina nära och kära vid mig hela tiden, och så funkar det inte. Bara jobbigt att inse det. Längtar till Gotland, till Eugeniagatan 18. Men gatan är inte som den en gång var. De finns inte kvar där. De finns bara i minnena. Alla dessa minnen, som får en att sakna. Så är det bara, jag är lyckligt lottad här i livet, med underbara barndomsminnen. Eva och Sture, ni fattas mig! De goår öjvar snaart <3mme

Ugglan funderar

En sak som är säker, jag är omgiven av kloka, älskvärda, fina människor.

Du vet vad du har, men du kan aldrig riktigt veta vad du får.



Nu ska jag fundera på vad jag ska klä ut mig till på Bästis maskerad nästa helg. Har ni förslag är dom välkomna! Emma följer med också, Martin med.. Kommer bli så kul!

<3mme

Glider

Slappaste turen någonsin, tack tack!

Då har jag slutat för dagen, sover i Stockholm i natt. Efter sista tåget jag hade, så har jag nu rast 1h, sedan övrig arbetstid eller vad det hette mellan 17:30-19:45, efter det får jag gå till hotellet. Detta är pga inställda tåg. Jag slipper ett varv på Uppsala -  Hallelujamoment, hahaha!

I morgon åker jag bara hem. Börjar strax efter 6 och slutar 9. Sen så behöver jag inte infinna mig på jobbet förns 10 måndag morgon. Hur bra är inte de? Äntligen får man någonting för att man sköter sitt jobb så himla bra. Tack, tack och åter TACK!

Nu ska jag försöka fördriva tiden bara, jobbigt? Inte ett dugg. Jobbmailen med 60 mail är redan lästa, så nu är det valfritt. Jag ska surfa runt en stund och sen läsa bok.

Livet skrattar med mig just nu.

<3mme

Knäna skriker men munnen ler!

Förra onsdagen skulle jag och Emma sluta med sötsaker. För mig gick de åt skogen från första stund, haha! Men bestämde mig då för att jag börjar om ist. Så från igår är de inga sötsaker förutom lördagar och om de är kalas.. De har gått bra, inget igår, inget idag. Känner mig riktigt duktig. Sen hävde jag mig ut och sprang förut.. Ojojoj! Har inte tränat sen i oktober, men de gick rätt bra. När jag kom in la jag mig direkt på golvet och va helt slut! Men nu ska jag ändå iväg till friskis med Mira kl19. De är bara att köra! På torsdag ska jag simma med Emma, hur långt? Tills vi spyr sa hon! Haha. Kan ju hoppas att detta håller i sig, ser ljust ut just nu, alltid nått haha! Nu är de bara att fortsätta min sköna lediga dag med lite tvätt.. <3mme

musik i mina öron

Rihanna - Love the way you lie part two, får inte nog! Idag har jag en blankdag, en arbetsdag utan arbete, tackar tackar! Imorn är jag ledig. Så himla bra vecka detta är. Jobbar endast onsdag och torsdag, då sover jag i hufvudstaden. Jag bara ler när jag tänker på de. Länge sen man hade det så här bra. Sitter utanför universitet och väntar på Emma. Hämtar henne för jag har grejer kvar hos henne sen i lördags. Snart ska jag återgå till vågrät lutning och fortsätta läsa, de har jag gjort hela dan för de är jag värd! Ikväll kanske man får åka och dreggla lite i möbelbutiker, hoppas! <3mme

24h

Take what you can and give nothing back - kan nog vara bland de värsta uttryck jag känner till! Finns så mycket jag vill skriva, men de håller jag mig ifrån, lika bra så. Hatar när tankarna snurrar och ett dygn utan sömn gör det inte bättre! Imorgon är en annan dag, som någon gubbe sjunger.. De tackar jag för. <3mme

En från sängen

Första dagen avklarad. De gick utmärkt. Tyvärr är de morgondagen som sett tyngst ut från början, men den blir vad man gör den till. Ja jag försöker intala mig själv att jobbet är en dans på taggfria rosor, de går lättre då..kanske? Jag har iaf fått tillbaka mitt leende när jag jobbar, and I've missed it! Försökt att sluta äta sötsaker från och med i onsdags förresten.. Men de är lite svårt när jag inte ens tänker på vad jag stoppar i mig förns efteråt, haha. Jag har misslyckats totalt! Sugar is my drug, and It loves me.. På söndag försöker jag igen, för imorn är de lördag och då får jag äta godis.. Träna, ja de borde man börja med, haft alldeles för långt uppehåll, men vill att de ska bli någon form av vår så man vågar sig ut, nu är de livsfarligt att ens ta sig till och från bilen etc. Bla bla bla, gonatt mina söta! Nu ska jag läsa lite bok och sussa skönt i hotellsängen, sämre kan man ha de.. <3mme

Skickat!

Känns bra, mycket bra. Ett steg i rätt riktning.

Nu ska jag stå pall en mastodont överliggning!
Hallsberg-Göteborg, Göteborg-Hallsberg-Stockholm, sova, Stockholm-Hallsberg, Hallsberg-Stockholm, Stockholm-Hallsberg.

Tjohoo! Let's work!

<3mme

Du är så stor, min store, storebror!

Nostalgitrippar är härliga, men usch, jag får ont i hjärtat.. Jag är ju en sån person som gillar att minnas, men då kommer saknaden krypande. Fast jag är ju nöjd som de ser ut nu. Men i min perfekta värld skulle jag ha mer tid till alla jag älskar. Men jag försöker så gott jag kan, mer än så kan jag inte göra just nu.

Jag är glad att jag mår bättre nu, senhösten var plågsam. Men jag blickar framåt och känner att det här kommer bli ett bra år. Ett år där jag bestämmer helt och hållet över mig själv. Ett år där jag tänker göra endast det jag mår bra av! Och så behöver jag försöka tänka mindre, men det är nog för mycket begärt av mig, haha!

Åter till nostalgitrippen..
   Letade efter mina betyg mm och hittade inbjudan, häfte och lite sånt från min bror Mathias bröllop (2008-12-06). I häftet som låg på bordet där middagen var så står det bordsplacering. Vid varje namn så står det ett rim om personen.

"79. Mathilda Johansson: Kattälskande syster till brudgummen jobbar på tåg, tillsammans med henne är brudgummen aldrig låg."

Denna mening gjorde att jag började gråta. Varför? Det undrade jag också. Så insåg jag hur mycket jag saknar min bror. Min älskade yngsta storebror. Han som alltid varit vid min sida, i vått och torrt. Han som jag alltid kunnat hållt i när det blåst storm. Han som alltid fick mig att börja skratta, hur ledsen jag än var, oavsett orsak. Han som jag kunde bli så arg på och i nästa stund busa tills vi båda kiknade av skratt. Det är han som har sett alla mina sidor under min uppväxt, han är ju närmst i ålder. Och jag älskar honom så mycket. Och jag tycker det är så jobbigt att vi inte kan ses mer än vad vi gör.
   Men det jag gläds åt är att när vi ses, då blir allt som vanligt igen. Jag blir precis sådär lugn i själen, som jag bara kan vara när jag är hos min familj. Jag blir så barnsligt busig och så blir jag så tillfreds.
   Sen så saknar jag min katt Siri, när det står kattälskande, för oj vad jag var inne på katter när jag var liten. Alla andra älskade hästar. Men jag, miss tvärtemot, de va bara katter. Siri är lite som jag. Håller sig ifrån dom hon inte tycker om. Gosar med dom hon håller av. Och hugger i dom hon älskar! Haha, de är min katt de. Henne är det klös i, och hon är alldeles alldeles galen och go.

"Kom, stanna hemma här med mamma, vi kan prata med varandra.
Dricka te och äta kaka, kom vi minns, minns tillbaka.
Har du samma drömmar nu om att du ska bli
kung-fu-mästare och president?
Bror säg mig vad som hänt min bror, käre storebror.
___

Du vet att den som lever flott och gott han lämnar inga spår.
Han flyger högt bland alla moln och glömmer alla år.
Men den som lämnar djupa spår i gyttjan varje dag,
har härdat sina dar som år känt minsta andetag.
Han lever inte för en framtid, utan för idag."

Laleh-Storebror


Mina älskade bröder och min goa katt


<3mme

matlåda - bacon och morotssås med pasta

Sitter och skumpar upp och ner i x-40(dubbeldäckare) och saknar de gamla loktågen på denna sträcka.. Trött på trapporna, och de eviga susandet från fläktarna. Tacka vet jag de dunkande ljuidet från rälsen och den inpyrda lukten av broms. Men framförallt saknar jag serveringen.. De va bättre förr, och jag är absolut inte ensam om att tycka de om just detta. Om 1h får jag äta min matlåda uppe på Cst(Stockholm central) och vid mig kommer sötagöta Backman smaska, lääängtar. Om vädret tillåter så blir det en prommenad, de ser ljust ut just nu. På torsdag är jag ledig. Då hoppas jag att Karolina kan ses, hon är i hemtrakterna och de vore väldans mysigt! Ha nu en bra dag, jag hänger upp mig på de små ljusglimtarna jag hittar för att ha en lätt och bra dag! <3mme

Trevlig helg

Vilken grå dag, men det gör inget för till kvällen ser det ljust ut!

Sov för länge, men skönt var de!
   Nu står handla mat, städa och tvätta på schemat.. men tänkte försöka skynda mig med det så jag kan slappa sen..

Ikväll blir det bio! Änglagård-tredje gången gillt. Jag såg de två första i måndags för att fräscha upp minnet lite.. Älskar dom, de är rofyllda.. Sverige i ett nötskal!

Imorn kommer min älskade familj på besök. De får taccopaj för det är något alla gillar, det är dessutom väldans smidigt, har inte lust med någon söndagsstek.. Och istället för tårta, så blir det fryst cheeseckake, de är gudomligt gott! Och så är det nästan som glass, vilket alla små krabater också gillar.. Hur man nu inte kan tycka om tårta, haha!

Helgen kommer gå för fort! Älskar att vara ledig, men jag njuter så mycket att det går för fort..

<3mme

tvåtre

One day at a time.. This year will be a masterpiece! <3mme

RSS 2.0