Strawberry milkshake

Sitter nu pa en glassbar och dricker en stor strawberry milkshake och svalkar mig. Vi har nyss atit kvallsmat pa en japansk restaurang i kvarteret dar vi bor.

Idag har vi akt Staten Island ferry, forbi Frihetsgudinnan. Tagit massor av kort, hoppas nagot blev bra. Vi har aven varit uppe i Empire State building. Vilken utsikt! Sa maktigt, man fattar inte riktigt att man ar sa hogt upp! 68:de vaningen, tur att det fanns hiss.. Den gick OTROLIGT fort! 10 vaningar i taget pa ca 15 sekunder, sa man var lagom skakis i knana nar man kom upp for att se pa utsikten. Sa haftigt att se Manhattan fran ovan!
Idag har vi aven akt hast och vagn i Central Park, de va mysigt, en del av Mikaelas fodelsedagspressent fran igar..

Igar pa Mikaelas fodelsedag borjade dagen med sporegn, men det var omtyckt av oss, for det ar sa hog luftfuktighet har, i sondags, forsta dagen vi var har sa holl vi pa att smalta bort! Over 30 grader i skuggan! Skillnad mot de knappa 15 grader som de var nar vi akte hemifran..
Dagen borjade med att jag smet ut i regnet for att kopa pressent till Mikaela och frukost och overraska henne.. Det blev chokladmunkar a la USA! Haha!!! Sedan tog vi tunnelbanan in till 34th Street for shopping!
Pa Macy's kopte jag en sportBH fran Nike, pa Forever21 kopte jag tva t-shirts och ett linne och pa Victoria's Secret kopte jag 5 trosor och ett linne.. kanske inte later sa mycket, men det ar en bit att ga mellan affarerna och det finns sa mycket sa man blir overvaldigad over var man ska borja! Sa vill man valja ut det absolut basta som finns! Mer shopping blir det senare i veckan.. maste vila fotterna emellanat, for man gar otroligt mycket, borde ha en stegraknare..
Pa kvallen skulle vi ga och ata fodelsedagsmiddag pa en restaurang i Central Park, The tavern of Green Garden.. men den hade stangt for byte av agare, sa istallet hittade vi en sot liten gubbe som tipsade oss om en liten fransk restaurang, sa dit gick vi! Sa otroligt god mat! Basta pa bra lange! Klart basta maten vi atit pa resan!

I sondags borjade vi dagen med att kopa frukost, bagel och juice samt en muffin fran Magnolia bakery (kant fran bla Sex & the City). Dessa godsaker tog vi med oss till Central Park och satte oss pa graset i solen med utsikt over "the Pond".. Vi satt dar lange och njot av den stekande varmen, av alla hundagare som var ute pa sondagspromenad, barn som lekte och skrattade, hurtbullar som joggade och utovade lite morgonyoga, sa skon kansla av frihet och lycka! Det var forsta gangen jag sa " I LOVE Central Park!" For da hade vi annu inte sett sa pass mycket sa man kande, "I <3 NY..
Efter frukosten sa gick vi pa MoMA, Museum of Modern Art, konstigaste pa lange kan jag saga, forlat Mikaela for att jag slapa dig med dit, men vi har nagot att skratta at iaf!!! <3

Vi har upptackt att det finns mycket lustigt folk i denna stad, haha! Och att de ater konstiga kombinationer av smaker nar det kommer till mat, och ALLT ar stort! Maten ar dock ratt dyr tyvarr, men de ar val for att man ater i narheten av sevardheterna, lite langre bort sjunker priserna genast med nagra dollar..
Vi har det underbart, tar dagarna som dom kommer, stressar inte for fem ore, njuter till fullo av var semester!

Om ni aker hit, ta med minst 2 skona skor, for vad man an har pa sig far man kramp och skav, sa bra att byta sa de atminstonde skaver pa olika stallen, haha!

Det var allt for nu, jag har glomt massor, det vet jag, for vi gor sa mycket hela tiden.. vi somnar som stockar sa fort vi lagger oss, de ar tur, for hotellet ar inte dirket det finaste jag sovit pa, men de funkar.. Mikaela har lite jobbigare, jag tanker bara pa att de inte ar varre an att sova i talt i en vecka utan dusch i kokheta juli och laga mat over oppen eld, haha! Galler att se de positiva!

Det ar varmt och skont, aven fast de regnade igar, de var skont.. for idag ar luften sa mycket friskare! Underbart att ga i sommarklader, de hade jag inte forvantat mig..

Imorn ska vi forsoka hitta "High Line", de ar den gamla hogbanan som inte ar i bruk langre, som ar en promenadstrecka numer.. de sags att de ska va fin utsikt och vissa foremal att som ar sevarda, sa de hoppas vi pa.. sedan ska vi kolla in lite olika kvarter, bla "Little Italy", "TriBeCa" och "China town" mfl.
Pa torsdag ska vi pa var efterlangtade musikal, West Side Story!
Fredag blir det formodligen shopping igen.. sen ska vi aven hinna med att se den norra delen av Central Park, ta en tur med roddbat och se dar manga flera kanda filmer och serier ar inspelade..

Vi har fullt upp som ni kan lasa, men vi mar sa himla bra, kan verkligen gora precis som vi vill!

Ta hand om er dar hemma! Vi tar hand om varandra och lever livet!
<3mme

ps. det enda som ar jobbigt ar alla bilar som har otaliga forare som tutar hela tiden och alla ytryckningssignaler, men de borjar man vanja sig med nu, haha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0